Rydström: ”Jag är väldigt stolt”

5 november, 2012 |

Henrik Rydström har nu spelat 754 matcher för Kalmar FF

Hallå där…

Henrik Rydström, 36, som vid söndagens bortamatch mot Syrianska FC kom upp i 754 matcher för Kalmar FF.

Henrik Rydström har nu spelat 754 matcher för Kalmar FF

Hallå där…

Henrik Rydström, 36, som vid söndagens bortamatch mot Syrianska FC kom upp i 754 matcher för Kalmar FF.

Du passerade Johny Erlandsson i antalet spelade matcher i föreningen och kan nu titulera dig ”Mr KFF”. Känslan?
– Nja, jag vet inte om ett sådant epitet är baserat enbart på antalet spelade matcher. Det ska rymma mer än så. För sin generation kommer nog alltid Johny Erlandsson vara Mister KFF. Och även för mig. Jag tycker att det är viktigt att poängtera att det inte är en tävling, att Johnys insats för Kalmar FF inte blir mindre bara för att jag råkar passera honom i antalet spelade matcher.
Men sedan är jag väldigt stolt över att ha klarat av också fått möjligheten att representera Kalmar FF så här många gånger. Jag har egentligen bara missat några matcher i slutet av säsongen 2000 samt i inledningen av säsongen därefter. Annars har jag spelat det mesta, hela tiden. Jag är ödmjukt tacksam över att jag haft en tålig kropp. Och jag vill passa på att rikta ett stort tack till sjukgymnast Kjell Svensson, som såg till att jag kom tillbaka från mina ryggproblem säsongen 2000. Svenssons envishet och nyfikenhet på alternativa metoder räddade fortsatt spel för min del.

Handen på hjärtat, tror du någon spelare någonsin kommer att kunna passera dig?
– Det vet man aldrig. Alla sa ju att Johny Erlandssons notering skulle vara omöjlig att nå upp till. Fast precis som i mitt fall är det många faktorer som måste stämma för att det ska bli möjligt.

Nummer 8 i taket på Guldfågeln Arena. För eller emot?
– Haha, för, så klart.

Hur ser du på framtiden i Kalmar FF?
– Just nu är det en hel del turbulens runt Kalmar FF. Men det är tämligen väntat, vi har under många år haft stora framgångar och då ackumuleras kritik. Folk har ett behov av att leta fel och kritisera. Så fungerar jag också. Samtidigt kan vi som är på insidan inte hemfalla åt ett liknande beteende. Det är klart att Kalmar FF alltid ska lyssna på vad publik och sponsorer tycker. Men det ska inte vara vägledande. Jag tycker att var och en i Kalmar FF – det gäller alla i organisation – ska rannsaka sig själva. Och fråga sig om man har gjort sitt yttersta för att Kalmar FF ska må bra.

Till sist. Det blev till slut en tiondeplats i Allsvenskan. Hur ser du på den gångna säsongen?
– Man kan se det på olika sätt. Vi hade givetvis hoppats på mer. På en högre placering. Samtidigt känns det som om många i Kalmar tappat perspektivet. Det är en sak att man är besviken över uteblivna topplaceringar, men att sluta stötta laget för det, det tycker jag är magstarkt. Titta bara på HBK, TFF, ÖSK och Gais. Sett ur det perspektivet är en tiondeplats helt okej. Samtidigt – vi kommer jobba stenhårt för att förbättra oss inför 2013.

Annons