Sachpekidis målskytt i blågult

19 september, 2013 |

Filip Sachpekidis blev målskytt när P16/97-landslaget spelade 1-1 mot Rumänien på hemmaplan

Kalmar FF:s mittfältare Filip Sachpekidis blev svensk målskytt när P16/97-landfslaget spelade 1-1 mot Rumänien i en träningslandskamp på torsdagen. Matchen spelades i Kungsör och var det andra mötet med Rumänien på tre dagar.

Den svenska lagkaptenen Filip Sachpekidis spelades hela matchen som yttermittfältare i en 4-4-2-uppställning. KFF:s andra bidrag i matchtruppen, Giga Chkheidze, satt på bänken hela matchen.

Sverige var det bättre laget i den första halvleken och Filip Sachpekidis gjorde 1-0 i den 28:e minuten. Efter ett fin svenskt anfall på högerkanten spelade Albin Skoglund in bollen till Sachpekidis som avslutade ungefär vid straffpunkten.

Rumänien kvitterade i inledningen av den andra halvleken efter att Sveriges målvakt Alex Berger fått snedträff på en rensning. Bollen hamnade hos Andrei Ivan som enkelt kunde göra 1-1.

Efter målet tog Rumänien över matchen och kunde gjort ytterligare något mål, men matchen slutade 1-1 inför 545 åskådare på Runevallen i Kungsör.

Två 1-1matcher mot Rumänien på tre dagar blev alltså facit för P16/97-landslaget som om en månad ställs mot Litauen, Italien och Ukraina i EM-kval 1.