Samarbetet med Oskarshamns AIK fortlöper även 2021

18 december, 2020 | Nyhet

Samarbetet med Oskarshamns AIK fortlöper även 2021

Idag blev det klart att Hampus Svensson och Anton Ekeroth skriver avtal med Kalmar FF. Samtidigt står det klart att de, under säsongen 2021, lånas ut till Oskarshamns AIK. De senaste årens samarbete mellan klubbarna har visat på en bra utvecklingsmiljö för spelarna. Det har även lett fram till att flera spelare kunnat ta steget och fått göra allsvensk debut, tex. Lucas Hägg-Johansson, Adam Hellborg, Johan Arvidsson, Adrian Edqvist och Alexander Ahl-Holmström.

Kalmar FF ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Oskarshamns AIK där spelarens utveckling är i centrum.

Hampus Svensson
– Det känns väldigt bra att skriva ett nytt kontrakt med Kalmar FF. Givetvis extra skönt när det är någonting man har strävat efter och ett kvitto på att man gjort någonting bra. Nu är det bara upp till mig själv att bevisa att de har gjort rätt. 

Anton Ekeroth
– Väldigt skönt att fortsätta resan här hos Kalmar FF. Det visar på att allt hårt jobb man lägger ner ger resultat. Nu börjar det hårda arbetet och jag ser verkligen fram emot fortsättningen! 

Jörgen Petersson
– Både Hampus och Anton har under 2020 funnits med en del på A-truppens träningar. Nu får de möjlighet att skapa sig nyttig matcherfarenhet i div 1 med Oskarshamn, vilket visat sig vara en bra mellanstation för flera spelare. Förutom Hampus och Anton så kommer även Malte Persson att fortsätta utlåningen till Oskarshamn. Malte hade en bra första del av säsongen 2020, men tyvärr skadades han och missade stora delar av andra hälften av seriespelet. Nu hoppas vi han snabbt är tillbaka och kan fortsätta ta steg i sin utveckling.

Annons