Sammanfattning från helgens akademimatcher

23 maj, 2022 | Nyhet

U19: Match i omgång 8 av P19 Superettan Södra möte med toppkonkurrenten Trelleborgs FF.

Kalmar FF la in högsta växeln från start och tog ledningen med 0-1 genom Liam Prica efter tre minuter. Innan första halvtimmen var spelad stod det 0-3 på resultattavlan där Anton Nyholm gjorde ”tvåan” och Mohamed Issack gjorde ”trean”. En väldigt stark första halvlek från Kalmars sida, både försvars- och anfallsmässigt, var till ända. I den andra halvleken skulle Trelleborg reducera både en och två gånger men närmare än så kom inte hemmalaget och Kalmar segrade med 2-3 och kunde konstatera att man nu är i ensam serieledning i den tajta tabelltoppen.

Nästa seriematch spelas på torsdag (26 maj) kl. 14.00 hemma mot Mjällby AIF på Gastens A-plan. En tuff och rolig match väntar där Mjällby i nuläget är en poäng bakom Kalmar.

U17: U17 åkte också till Trelleborg i U17 Allsvenskan Södra

En ung U17-trupp åkte till palmernas stad laddade för att göra en bra prestation. Det visade sig dock snabbt att Trelleborg för dagen var det bättre laget. I den första halvleken stretar vi emot bra och gör flera saker som vi tränat på i veckan. Tyvärr rinner resultatet i väg under sista kvarten där vårt försvarsspel brister i allt för stor utsträckning. Gäller att snabbt förbättra just detta inför nästa match mot Mjällby.

U16:  Spelade på lördagen mot Mjällby borta i P16 nationell serie. Förlust 2-1.

Matchen flyttas på grund av regn från gräs till en blöt konstgräsplan som gör matchen svårspelad för båda lagen. Mjällby har ett fysiskt starkt lag men våra betydligt mindre killar står upp bra både i närkamper och även spelmässigt. Dock är Mjällby bättre och skapar fler klara chanser än oss i första och de gör också 1-0 i 30:e minuten och precis innan paus så gör de även 2-0. Vi skapar mer lägen i andra halvlek och gör till sist 2-1 i 86:e minuten. Vi försöker sedan trycka på för en kvittering men tyvärr lyckades det inte denna gång. Ändå en bra insats av ett ungt lag med mestadels spelare födda 2007.

U15: Spelade fredagkväll i DM mot Kalmar södra och söndag P06 Elit mot Hovshaga

Inför matcherna hade vi betonat följande saker i träningen:
– Maxlöpningar, presspelet och ett snabbt bolltempo.

Utgångsläget inför matchen mot Kalmar Södra var bra, en bra träningsvecka och en frisk trupp. Matchen började lite trevande. Några gånger stressar vi och slår långt i stället för att våga spela. Efter ca 15 min hittar vi rätt i några långa anfall där vi tålmodigt söker läge med ett högt bolltempo och bra rörelse. Detta ger självförtroende och resten av halvleken är bra. Vi kombinerar bra och har bra löpningar.

Till andra halvlek byter vi fe, spelare och vi är lite mindre intensiv i vårt presspel. Vi dominerar ändå halvleken helt och vi gör två snygga mål. Matchen slutar 5-0 och vi är nöjda med både resultatet och prestationen.

Match i söndags i P06 Elit mot Hovshaga. Vi ställer upp med en blandning av de 07:or  och där sju spelare födda -08 fick göra debut i denna 06-serie. En svag första halvlek följdes upp av en betydligt bättre andra. I första halvlek har vi svårt att spela in bollen centralt och försöker gång på gång avancera längs kanterna, vilket gjorde det svårt för oss att etablera oss på Hovshagas planhalva. Svaga passningar som var för långsamma och med för dålig kvalitet. I andra halvlek ändrar vi formation till 4-3-3 och hittar då oftare in bollen centralt och framför ytan bakom deras mittfält där vi hade två offensiva mittfältare. Vi kommer då även till flera chanser. Matchen slutar med förlust med 1-4.

U14: Det blev vinst med 4-2 mot Hossmo BK för P14 i torsdags på Gastens konstgräs.

Vi gör en mycket bra första halvlek där vi stundtals har spelmässigt övertag med många fina kombinationer och ett rörligt och precist passningsspel. Tyvärr får vi inte utdelning på de chanser vi skapar utan halvleken slutar 0-0. I andra halvlek startar vi väldigt bra och gör 1-0 för att därefter gå ner oss en aning och låter Hossmo komma tillbaka med 2 snabba mål. Resten av halvleken blir väldigt böljande spel med mycket omställningar från båda håll där vi lyckas göra 3 mål och till slut vinner rättvist.

U13: var spellediga i helgen