Sebastian Ring klar för Kalmar FF

8 januari, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att vänsterbacken Sebastian Ring ansluter till Kalmar FF. Han kommer närmast från spel i engelska Grimsby Town och har sedan tidigare 68 allsvenska matcher på meritlistan från tiden i Örebro SK där han spelade mellan 2016-2018. Sebastian ansluter till Kalmar FF direkt och gör sitt första träningspass idag kl.17.00, när laget sparkar igång säsongen 2020 på Gasten IP.

Sebastian Ring, känslan över att vara klar för Kalmar FF?
– Det känns riktigt bra att allting är klart och jag ser fram emot att få representera Kalmar FF. Vi har haft kontakt med Kalmar FF, till och från, sedan i somras. Nu ser jag fram emot att få träffa lagkamraterna och sätta igång.

Vad var det som gjorde att Kalmar FF kändes som rätt val för dig?
– De har bra koll på mig som fotbollsspelare och har visat hela vägen att de tror på mig. Den känslan betyder mycket och jag har även en stark tro på att min fotboll kommer passa bra in i Kalmar FF. Sedan är det en fördel att jag känner till staden väl sedan tidigare och har varit här några gånger. Det är en trygghet.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag ser  mig själv som en spelare med min vänsterfot som ett bra vapen samtidigt som jag har en god spelförståelse.

Jag misstänker att du pratat med din bror, Jonathan, innan du fattade ditt beslut. Vad har du fått för bild av föreningen?
– Han har bara haft positivt att säga om föreningen och jag har förstått att det är en väldigt bra och sammansvetsad grupp. Jag får känslan av att man verkligen fått ordning på sakerna med Jörgen i spetsen samtidigt som att Nanne Bergstrand är tillbaka. Det ser jag som väldigt positivt. Nu ser jag fram emot att få träffa supportrarna och alla som jobbar runt föreningen.

Du kommer senast från spel i England och Grimsby Town. Vad kan du säga om din tid där borta?
– Jag har utvecklats mycket, både som spelare och som person. Det var ett stort steg att flytta från min hemstad till ett annat land direkt. Men den engelska fotbollen har lärt mig mycket och jag har utvecklat delar som jag behövde förbättra. Det är en fysisk fotboll där borta och mer direkt. Det var jag inte van vid och har varit lärorikt för mig. Ska man nå långt måste man kunna hantera det på ett bra sätt.

I eftermiddag sätter säsongen 2020 igång på Gasten IP. Hur går tankarna inför ditt första träningspass med föreningen?
– Det känns skönt att få träffa alla lagkamrater direkt och sätta igång. Jag har inte varit ledig allt för länge eftersom jag kommer från säsong i England. Men sedan jag lämnade där har jag hållit igång själv och det ska bli väldigt kul att få sätta igång med säsongen nu.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Det är en spelare, med tanke på hans ålder, som har stor erfarenhet från spel på hög nivå. Han har sedan tidigare gjort cirka 70 matcher i ett stabilt allsvenskt Örebro SK. Vi får in en vänsterback med stor offensiv skicklighet och med en bra arbetskapacitet box till box. Det är en oerhört seriös elitidrottare som verkligen vill någonting med sin fotboll och det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta honom till Kalmar FF.

Sebastian Ring
Ålder: 24
Position: Vänsterback
Tröjnummer i KFF: 3
Moderklubb: Adolfsbergs IK
Senaste klubb: Grimsby Town
2016-2018: 68 allsvenska matcher för Örebro SK
2019: 17 matcher I League Two, England

Annons