Sebastian satte trean mot J-Södra

19 februari, 2014 |

Det blev en 3-0 seger i kvällens träningsmatch mot Jönköpings Södra

Trots de klara segersiffrorna så var matchen långt ifrån lika given. Jönköping startade bäst och var aggressiva och hade högre tempo.

Under första halvlek producerade båda lagen varsinn stolpträff men närmre ett mål än så kom man inte. För J-Södra var det Jesper Svensson som prickade stolpen i den 11:e spelminuten och KFF svarade upp 10 minuter senare när Tobias Eriksson prickade Cajtofts vänstra stolpe.

I andra halvlek åt sig Kalmar FF successivt in i matchen och från minut 60 var det inte tal om vilket lag som spelade i divisionen över. Hasse Eklund bytte in Sebastian Andersson, Romario och Archford Gutu i den 69:e minuten och i samma minut bröt Sebastian igenom J-Södras backlinje när domare Magnus Ahlsén blåste av för straff. Tor Öyvind Hovda stegade fram och satte kallt bollen intill Cajtofts högra stolpe.

I den 83:e minuten tog sig nyinbytte Måns Söderqvist loss på vänsterkanten och serverade Melker Hallberg snett bakåt och Melker hade bara att lägga in 2-0.

Fyra minuter senare var det Romario som, från högerkanten, serverade ett uppspel till Sebastian Andersson som löpte sig fri med Cajtoft och iskallt rullade in 3-0 intill högra stolproten.

Härnäst väntar nu Örebro SK på Behrn Arena nu på söndag klockan 14:00.

Hasse Eklund efter kvällens match
– Det här var väl lite träningsfotboll under första halvlek då vi inte var så bra och även att vi hade ett skott i stolpen så var spelet mindre bra. Vi hade några fler chanser där vi inte fick riktig träff på bollen så det kändes som att i den här matchen var det första målet viktigt och när vi väl fick det så vågade vi spela ut.
Kul att se vår unga backlinje som skötte sig riktigt bra, dom är jag supernöjd med. Även kul att våra avbytare kom in och ville påverka matchen, det var ju dom offensiva spelarna som kom in och vände matchen till vår fördel.