Sebastian tvåmålsskytt på Gasten

9 mars, 2013 |

Seger mot IK Brage i Svenska Cupen

Kalmar FF ställdes idag mot IK Brage i den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. De yttre förutsättningarna var sämsta tänkbara då Gasten bjöd på extrem blåst och stundtals snöbyar. Trots det fick vi se ett piggt och revanschsuget Kalmar FF som tog och behöll kommandot genom matchen.

Redan i den 24:e minuten kunde Sebastian Andersson ge KFF ledningen och innan halvleken var slut hade Romario utökat ledningen till 2-0.

I andra halvlek tilltog blåsten än mer och utsparkarna från Brages keeper stannade allt som oftast mitt på planhalvan. Kalmar FF kunde utökat ledningen ytterligare ett par gånger under andra halvan av matchen men det dröjde tills det bara återstod minutrar av matchen innan Sebastian Andersson slog spiken i kistan med sitt andra mål för dagen.

Därmed vann Kalmar FF med 3-0 och nu möter man IFK Göteborg i en helt avgörande match på söndag.