Sebastian tvåmålsskytt på Gutavallen

20 augusti, 2012 |

Kalmar FF vidare i Svenska Cupen efter 4-0 på FC Gute

Kalmar FF inledde kvällens match i Svenska Cupen mot gotländska FC Gute riktigt bra och tog ledningen direkt i matchinledningen. Efter ledningsmålet tappade man dock initiativet och resten av halvleken förblev mållös.

Inför andra halvlek justerade Nanne Bergstrand om i spelsystemet och genast blev det bättre fart igen. Andra halvlek var egentligen bara en fråga om när KFF skulle utöka ledningen och man pressade konstant på mot Gutes duktiga målvakt Felix Håkansson som svarade för en mycket bra match.

När så 2-0 kom i den 70:e spelminuten rasade Gute ihop och man orkade inte stå emot längre. Det blev ytterligare två mål och matchen slutade 4-0 efter FF-mål av Sebastian Andersson x2, Tobias Eriksson och Abiola Dauda.

Nanne Bergstrand efter kvällens match
– Vi började matchen bra och gjorde 1-0 ganska tidigt. Resten av första halvlek hamnade vi i en för långsam och omständlig fotboll där alla spelarna ville ha bollen på fötterna. I andra halvlek gick vi över och spelade 4-3-3 och därefter gjorde vi en betydligt bättre prestation i andra halvlek och hade konstant tryck mot deras mål. Gute försvarade sig bra i 70 minuter och hade en målvakt som var väldigt bra men när väl 2-0 kommer så orkade dom inte längre.

Nu är Kalmar FF vidare till den tredje omgången av Svenska Cupen och i årets upplaga är den en gruppspelsomgång bestående av fyra lag. Den tredje omgången kommer att lottas i december efter avslutat seriespel för att alla lagen skall kunna seedas in ordentligt efter årets prestationer.

Matchfakta från dagens match hittar du här.

Föreskrifterna för spelordningen i Svenska Cupen 2012/2013 hittar du via länk nedan.