Seger för Kalmar FF U21 på Guldfågeln Arena

15 juli, 2014 |

Kalmar FF svarade för en stabil insats när man besegrade Falkenbergs FF i dagens U21-match

Redan efter första halvleken stod det 3-0 men siffrorna kunde varit större. Redan i den femte minute var det nära lening när Melvin Platje spelade fram Pär Ericsson vars avslut dock gick straxt utanför vänstra stolproten och 12 minuter senare var det Taiwo som sköt utanför samma stolpe.

I den 24:e spelminuten kom 1-0 sedan Platje frispelat Taiwo som elegant lurade ner målvakten innan han rundade honom och rullade in bollen i tomt mål. Kalmar FF hade ytterligare ett par bra chanser genom Platje och Pär Ericsson innan 2-0 kom i den 40:e spelminuten. Det var Taiwo som spelade snett bak till Hovda som klippte till ordentligt från 25 meter rakt upp i västra krysset.

Innan halvleken var slut bjöd Filip Sachpekidis på en snygg frispark som innebar 3-0.

Kalmar FF-dominansen forstatte under andra halvlek och efter tio spelade minuter kunde Hovda göra sitt andra mål för dagen, Filip Sachpekidis slog en hörna från höger som Hovda språngnickade i mål.

Falkenberg fick till en reducering när två minuter återstod av matchen som slutade 4-1 (3-0).