Seger för U 19 mot AIK

15 augusti, 2015 |

Dagen till ära fick Kalmar FF:s U 19-killar spela inne på Guldfågeln Arena när laget tog sig an AIK i U 19 Allsvenska Norra spelas matchen inne på Guldfågeln Arena.

Med gott resultat.

Serietvåan Kalmar FF slog tillbaka tabellfemman AIK med klara 5-2 (3-2).

I gassande solsken var det Kalmar FF som började bäst. Spelvändningar blandades med bollinnehav och till slut uppstod luckor i AIK och chanser kunde skapas.

1-0 kom dock på en fast situation. Efter en Herman Hallberg-hörna var Elie Kouakou sist på bollen.

2-0 kom strax därefter. Snabba passningskombinationer på mittplan och sedan en fin djupledsboll signerad Jesper Nilsén, som Måns Olström tog med sig i steget och stänkte in bakom AIK:s målvakt Oscar Linnér.

Samme Linnér som vaktade AIK:s mål i Allsvenskan när AIK var på besök på GFA efter sommaruppehållet. Och då höll nollan.

Men i dag fick han alltså släppa fem baljor bakom sig.

Efter 2-0 var det emellertid som om KFF slog av på takten. AIK fick komma in i matchen, reducerade via KFF-slarv och plötsligt blev hemmalaget försiktigt. Som en följd av det försiktiga fick AIK tid och utrymme, något man utnyttjade och kvitterade.

– Det kändes onödigt. Vi lät ett baklängesmål påverka vårt agerande och vi strävar efter att komma bort från det. Och i stället oavsett vad mata på med vårt spel, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Men precis innan halvtidsvilan kom Kalmar FF igenom på sin vänsterkant. Duktige Pontus Fredriksson, Giga Chkheidze och Måns Olström kombinerade sig fram och Olström spelade snett inåt bakåt och där kom Jesper Nilsén i full fart och satte 3-2.

– I paus rättade vi till några saker. Bland annat föll vi i första halvlek lite väl snabbt med backlinjen, vilket skapade ytor bakom vårt mittfält. Visserligen var inledningen av andra halvlek aningen trevande från vår sida, men när Herman Hallberg nickade in Elie Kouakous inlägg efter 65 minuter var matchen vår, säger Rydström.

Som fick se Måns Olström göra ett rasande vackert mål. Soloraid in i AIK:s straffområde och sedan borrade han upp bollen i det bortre krysset.

Sista 20 av matchen spelade Kalmar FF kontrollerat, men hade bud på flera mål. AIK orkade inte riktigt svara.

– Ibland, i vissa sekvenser, spelar killarna rasande bra fotboll. Det fina är att de sekvenserna blir allt längre, säger Henrik Rydström.