Seger för U 19 mot Åtvidabergs FF

29 augusti, 2015 |

Kalmar FF tog sig på lördagen an Åtvidabergs FF på Gastens A-plan och tog en stabil seger med 5-0 (3-0).

Kalmar FF:s tränare, Henrik Rydström, sa innan matchen:

Kalmar FF tog sig på lördagen an Åtvidabergs FF på Gastens A-plan och tog en stabil seger med 5-0 (3-0).

Kalmar FF:s tränare, Henrik Rydström, sa innan matchen:

– Sedan vi körde igång i januari har killarna successivt utvecklats och vi är ett bättre fotbollslag med bättre spelare nu. Samtidigt är det där med ”successiv utveckling” relativt. Det går ju inte spikrakt uppåt. Ibland tar man ett steg tillbaka innan man tar två framåt. Just nu är vi där, jag och Steglander har adderat nya bitar till vårt spel och initialt blir spelarna ofta förvirrade då. Därför ska det bli spännande att se hur dagens match artar sig.

Rydström fick se sitt lag direkt ta tag i taktpinnen. Spelarna var allt annat än förvirrade. Som så många andra lag i U 19-serien satsade Åtvidaberg på att inleda matchen med att konsekvent slå långa bollar i ett försök att trycka tillbaka KFF.

Men KFF:s mittlås Elof Nelson och Herman SIllerström vann duellerna mot ÅFF:s anfallsspelare och hemmalagets mittfält såg till att sno åt sig andrabollarna. Det gav Kalmar FF möjligheten att använda sitt snabba och rappa passningsspel och det var via en sådan sekvens som Calle Johansson kunde sätta 1-0. Elie Koukaou satte sedan 2-0 och precis innan halvtidsvilan slog samme spelare in 3-0.

– Jag var alltså lite orolig innan matchen. Vi försöker bli bredare i vår repertoar och addera ett tydligare djupledsspel. Men när du börjar skruva på en sak förändras ofta något annat och det har väl inte sett klockrent ut på de senaste träningarna. Men det såg bättre ut än befarat, säger Rydström.

Efter paus fortsatte Kalmar FF att ha kontroll på händelserna och det dröjde till 70:e minuten innan ÅFF hade sitt första avslut på mål.

Men då hade Adam Hellborg hunnit sätta 4-0 till Kalmar FF.

I slutskedet av matchen rullade Kalmar FF upp ÅFF på nytt och Gustav Eriksson Söderström förvaltade sitt friläge och gjorde 5-0.

– Det är en härlig grupp med väldigt många fina fotbollsspelare. Steglander och jag känner oss privilegierade som får ansvara för dem, säger Rydström.

 

Startelva:

John Håkansson

Anton Maikkula, Herman Sillerström, Elof Nelson, Giga Chkheidze.

Svante Ingelsson, Oskar Engström, Carl Johansson, Gustav Eriksson Söderström.

Måns Olström

Elie Kouakou

 

Mål: Elie Kouakou 2, Adam Hellborg, Carl Johansson, Gustav Eriksson Söderström.

 

Byten:

Anton Maikkula, ut 45:e, Johan Stenmark in.

Oskar Engström ut 55:e, Adam Hellborg in.

Svante Ingelsson ut 60:e, Hampus Larsson in.

Elie Kouakou ut 60:e, Isak Magnusson in.

Giga Chkheidze ut 70:e, Adel Ziarat in.

Annons