Seger för U 19 mot Hammarby IF

10 oktober, 2015 |

Kalmar FF:s U 19-killar åkte till Stockholm för att möta Hammarby IF i en tuff och svår bortamatch i U 19 Allsvenska Norra.

Men KFF spände musklerna och besegrade HIF med 4-2 (1-1).

Och behåller därmed andraplatsen i tabellen inför den sista omgången.

– Det var en match med många olika ansikten, säger en nöjd Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Kalmar FF:s U 19-killar åkte till Stockholm för att möta Hammarby IF i en tuff och svår bortamatch i U 19 Allsvenska Norra.

Men KFF spände musklerna och besegrade HIF med 4-2 (1-1).

Och behåller därmed andraplatsen i tabellen inför den sista omgången.

– Det var en match med många olika ansikten, säger en nöjd Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Kalmar FF startade matchen bäst. Fyndigt passningsspel, fin aggressivitet och Måns Olström hann bomma ett friläge innan han förvaltade friläge nummer två och satte 1-0.

Men efter ledningsmålet tappade Kalmar FF initiativet.

Ett löpvilligt Hammarby IF tog över matchbilden och tryckte tillbaka ett passivt Kalmar FF. Kvitteringen kom efter drygt 30 minuters spel.

– I det läget spelade vi inte bra. Jag tror att ledningsmålet gjorde oss alldeles för försiktiga. Vi fick plötsligt något vi kunde förlora. Vi kom på mellanhand i presspelet och när vi väl hade bollen hade vi inte mod att ge varandra alternativ, säger Rydström.

Efter HIF:s kvittering jämnade emellertid spelet ut sig och halvleken slutade 1-1.

Eter paus var det ett mer beslutsamt Kalmar FF som klev ut på planen.

– Steglander och jag var tydliga i pausen med vad vi ville se bättre från killarnas sida. En större vilja att löpa, att vinna dueller, att sätta press och samtidigt, när vi hade bollen, ville vi se modiga spelare. Allt det där fick vi se, säger Rydström.

Måns Olström skickade i väg ett distansskott, som Robert Andersson i hemmamålet inte kunde hålla, och Elie Kouakou nickade in returen.

Strax därefter vann Måns Olström bollen centralt i banan och frispelade Svante Ingelsson, som ensam med Robert Andersson säkert satte 3-1.

Men Hammarby IF gav sig inte utan en rejäl kamp. Hemmalaget började spela mer direkt, försökte hitta in bakom KFF:s backlinje och man lyckades stressa en KFF-försvarare till ett misstag och John Håkansson i KFF:s mål kunde inte rädda avslutet.

Men Kalmar FF stod pall.

– I andra halvlek lyckades killarna fokusera på rätt saker. Och inte jaga resultat. Istället gav man varandra energi, såg till att vinna dueller och ha ett spel som hotade HIF, säger Rydström.

Och via ett mönsteranfall, som slutade med att Svante Ingelsson rullade in 4-2 (vackert framspelad av Jesper Nilsén), fick Kalmar FF andrum och kunde resten av matchen kontrollera händelserna.

– Det var på många sätt en bra U 19-match mellan två starka lag. Hammarby är seriens bästa hemmalag och hade bara förlorat en enda match på Hammarby IP innan vi slog dem idag. Killarna fick bekänna färg och de antog verkligen utmaningen, säger Rydström.

Nu återstår bara en match. Örebro SK hemma på Gastens A-plan nästa lördag.

Trots synnerligen tuffa bortaresor – med exempelvis nio resor till Stockholm – har Kalmar FF ett riktigt starkt bortafacit. På 13 matcher har KFF 10 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust och målskillnaden 24-7.

 

Startelva:

John Håkansson.

Johan Stenmark, Herman Sillerström, Adel Ziarat, Pontus Fredriksson.

Svante Ingelsson, Carl Johansson, Jesper Nilsén, Giga Chkheidze.

Måns Olström.

Elie Kouakou.

 

Målskyttar: Svante Ingelsson 2, Måns Olström, Elie Kouakou.

 

Byten: 

Johan Stenmark ut 70:e, Isak Magnusson in.

Elie Kouakou ut 80:e, Adam Hellborg.

Annons