Seger för U 19 mot Vasalund

3 oktober, 2015 |

Kalmar FF:s U 19-killar besegrade gästerna från Vasalund med klara 4-0 (2-0 ) i dagens drabbning i U 19 Allsvenska Norra.

– Vi var det bättre laget från början till slut, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Kalmar FF:s U 19-killar besegrade gästerna från Vasalund med klara 4-0 (2-0 ) i dagens drabbning i U 19 Allsvenska Norra.

– Vi var det bättre laget från början till slut, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Ett brandskattat Kalmar FF – sjukdomar och A-truppens behov – tog emot ett ungt Vasalund och om vårmötet i Stockholm var tätt och tufft och chansfattigt – KFF vann då med 1-0 – visade Kalmar FF omgående att det här mötet skulle bli annorlunda. Bollvinster högt upp i banan gav fina attackmöjligheter och efter blott fyra minuter satte Jesper Nilsén 1-0.

– Vi har pratat om och jobbat med vårt presspel. Att reagera snabbt vid bolltapp, att sätta press med fart och minimera tiden som motståndarna får med bollen. Både 1-0 och 2-0 är en frukt av det, säger Rydström.

2-0-målet stänkte Elie Kouakou in efter att Jesper Nilsén vunnit bollen högt upp i banan och serverat Kouakou.

Men om presspelet höll bra nivå var beslutsfattandet efter bollvinst av skiftande kvalitet. Istället för att dra nytta av att gästerna var oorganiserade slarvade Kalmar FF och gav ifrån sig bollen för lättvindigt.

– Det är en svår balansakt. Att vara aggressiva och hetsiga för att vinna bollen, men att sedan växla och uppträda med lugn när man väl har bollen, säger Rydström.

Men Kalmar FF skapade trots det ett knippe högoktaniga målchanser, men 2-0 stod sig in i paus.

I början av andra halvlek gjorde Vasalund ett försök att komma in i matchen. Laget klev upp högre med sitt försvarsspel, försökte störa Kalmar FF i uppbyggnadsfasen och för en kort stund blev det lite oroligt och ryckigt i hemmalagets spel.

Men snart fick man kontroll på händelserna igen, man tog sig förbi gästernas förstapress och Vasalund tröttnade.

Men det dröjde till 73:e matchminuten innan 3-0-målet kom. Oskar Engström slog en frispark som Pontus Fredriksson nickade i mål.

Sedan borde KFF, sett till chanserna, gjort fler mål. Men 4-0 kom inte förrän i slutminuten, när inhoppande Edvin Svalling nickade in 4-0.

– Vi har hittat en grund att stå på. Sedan sommaruppehållet har vi bara släppt in fem mål på tolv matcher, trots att vi roterat rejält i startuppställningen. Och killarna börjar förstå vilken arbetsinsats som krävs av dem i varje match, säger Rydström.

Beröm till Jesper Nilsén och Pontus Fredriksson.

 

Startuppställning:

 

John Håkansson

 Johan Stenmark, Adel Ziarat, Pontus Fredriksson, Giga Chkheidze.

Isak Magnusson, Jesper Nilsén, Adam Hellborg, Robin Clason.

Oskar Engström

Elie Kouakou

 

Byten:

 

Robin Clason ut 45:e, Hampus Larsson in.

Giga Chkheidze ut 70:e, Diako Eliassi in.

Elie Kouakou ut 75:e, Simon Klein in.

Oskar Engström ut 75:e, Edvin Svalling in.

 

Mål: Jesper Nilsén, Elie Kouakou, Pontus Fredriksson, Edvin Svalling.

Annons