Seger för U19 mot Gefle

25 april, 2015 |

Kalmar FF U19 besegrade Gefle IF hemma på Gasten med 4-1 (2-1)

Kalmar FF:s U19-lag tog emot Gefle IF på Gastens gräsplan i den fjärde omgången av U19 Allsvenskan Norra och det var två obesegrade lag som möttes. Både Gefle och Kalmar FF hade inlett seriespelet med två segar och en oavgjord match.

Det var emellertid hemmalaget som direkt trampade gasen i botten. Omgående snodde Elie Kouakou åt sig bollen, blev fri, men avslutet styrdes till en hörna av Gefles målvakt Erik Svärdström. Den hörna slog Svante Ingelsson med precision och Herman Sillerström nickade in 1-0.

Ett par minuter senare kombinerade sig Kalmar FF fram på ett rasande vackert sätt. Måns Olström hittade Calle Johansson, som frispelade Svante Ingelsson, som satte 2-0.

Med 2-0 i ryggen kontrollerade Kalmar FF matchen. Men ju längre halvleken led, ju mer gled initiativet över i Gefles favör.
Ett Gefle som helst av allt ville ligga kompakt med sin försvarsåtta, som helst av allt ville lyfta långt mot Kalmar FF:s försvarslinje och som var som farligast när man kunde flytta upp sina långa spelare på fasta situationer.
– Efter en explosiv inledning tappade vi i fart. Vi tog för långsamma beslut och tillät Gefle att ligga kvar i sin organisation. Vi hotade dem alldeles för sällan, säger Henrik Rydström.

Gefle reducerade efter försvarsslarv från KFF:s sida och i halvtid stod det 2-1.

I andra halvlek fick Kalmar FF vinden i ryggen och man tog ett tämligen bastant grepp om händelserna. Hemmalaget spelade aggressivt och stressade Gefle-spelarna till misstag och det var just efter en sådan situation som Kalmar FF gjorde 3-1. Jacob Johansson snodde bollen från Gefles försvarslinje, serverade Svante Ingelsson ett öppet läge och Ingelsson nickade in 3-1.
När Gustav Wesström sedan stänkte in 4-1 var seger klar.
– Ju längre matchen led, ju mer tog vi över. Den tekniska kvaliteten var det si och så med stundom, vi slarvade med grunder som jag tycker att vi ska behärska. Men vår attityd till att vinna boll och försvara oss var bra matchen igenom. Även när vi ledde med 4-1 och det var tre minuter kvar. Det var trevligt att se, säger Henrik Rydström.