Seger i första kvalmatchen

6 november, 2019 | Nyhet

Första kvalmatchen på Domnarsvallen mot IK Brage slutade med 2-0-seger för Kalmar FF. Geir André Herrem inledde målskyttet i den 24:e matchminuten. Nils Fröling ökade sedan på ledningen i den 61:a matchminuten vilket även blev slutresultatet. På söndag spelas den avgörande kvalmatchen på Guldfågeln Arena. Ett stort tack till den tolfte spelaren på bortstå under dagens match. Vilket fantastiskt stöd ni gav laget under 95 minuter!

Matchen inleddes piggt av hemmalaget som även skapade matchens första målchans. Christian Kouakou kom in i offensivt straffområde och slog ett farligt inspel som täcktes ut till hörna. Det var även Brage som hade mest boll under första delen av matchen. Men det var Kalmar som skulle ta ledningen i matchen. Efter 24 minuters spel fick Geir André Herrem bollen innanför straffområdet och några meter från målet gjorde han inga misstag och rullade in ledningsmålet för Kalmar FF.

Efter målet fick KFF energi och man kunde även utöka sin ledning under den andra halvleken när Fidan Aliti slog en lång djupledspassning som friställde Nils Fröling. Den unge talangen visade kyla och kunde placera in 2-0 för Kalmar FF, vilket även blev slutresultatet.

Den avgörande kvalmatchen spelas nu på söndag på Guldfågeln Arena kl.14.45 och laget behöver ditt stöd på plats. Köp dina biljetter till matchen här