Seger i genrepet mot Finska mästarna

26 mars, 2016 |

Kalmar FF besegrade SJK med 1-0 på Fredriksskans A-plan efter mål i den 16:e minuten av Svante Ingelsson.

Efter Kalmars fina framfart i Svenska cupen valde tränarstaben att vila flera spelare till genrepet på påskafton mot Finska mästarna SJK.

Kalmar FF var det bättre laget matchen igenom och de unga killarna som fick chansen från start visade att återväxten i KFF ser ljus ut – än ljusare blev den efter att Svante Ingelsson mött Filip Sachpekidis inspel med ett kliniskt avslut till 1-0.

De Finska mästarna kunde inte rå på Kalmars bollskickliga spelare så de valde att stoppa dem på enda sättet de hann med – eller inte hann med rättare sagt, då domaren fick vifta flitigt med det gula kortet. Under den andra halvleken fick SJK även syna det röda kortet vid två tillfällen.

KFF skapar bra målchanser matchen igenom och kanske borde de förvaltat någon av alla chanser på ett bättre sätt men några mer mål blev det inte på Fredriksskans denna påskafton då Kalmar FF avslutade sin försäsong på bästa tänkbara sätt.

Peter Swärdh efter matchen
– Jag är oerhört nöjd med den första halvleken och jag tycker vi hanterar matchbilden på ett bra sätt. Vi har bra kontroll och struktur på vårt försvarsspel samt en bra balans av mod i passningsspelet och när vi ska lugna ner spelet.

För Kalmar FF:s del väntar här näst en Allsvensk premiär hemma på Guldfågeln Arena mot Jönköping Södra på lördag den 2 april klockan 16.00.