Seger i premiären

29 januari, 2013 |

Kalmar FF fick bästa tänkbara start på säsongen efter seger mot Mjällby AIF

Kalmar FF besegrade Mjällby AIF med 2-1 (0-0) i säsongens första träningsmatch på Gasten. KFF.s mål gjordes av Sebastian Andersson och Paulus Arajuuri.

436 åskådare hade tagit sig till Gasten när Kalmar FF i eftermiddag inledde försäsongen med träningsmatch mot Mjällby AIF. Och det blev en premiärmatch som gav mersmak efter ett spel som stundtals såg riktigt lovande ut.

Efter en mållös första halvlek, som spelmässigt dominerades av Kalmar FF, öppnade anfallaren Sebastian Anderssom målskyttet  i den 53:e minuten. Målet kom till efter en fast situation där Måns Söderqvist slog en hörna som skarvades vidare av Markus Thorbjörnsson. Till slut hamnade bollen hos Sebastian Andersson som från nära håll kunde raka in bollen i mål.

– Idag var det kul. Jag kände mig pigg i benen och det var skönt att få göra mål, sa Sebastian som klev av tio minuter före slutet.

KFF:s ledning varade fram till den 68:e minuten då gästerna kvitterade genom Marcus Ekenberg.

Segermålet föll i den 75:e minuten, ett närmast identiskt mål som det första. Denna gång var det mittbacken Paulus Arajuuri, nyligen hemkommen från landslagsuppdrag med Finland, som höll sig framme och kunde slå in bollen bakom målvakten Mattias Asper.

Sett över 90 minuter var segern fullt rättvist. KFF var det lag som såg piggast ut och slutsiffrorna kunde till och med blivit lite större om man utnyttjat alla chanser som skapades.

På lördag väntar ny träningsmatch när Halmstads BK kommer på besök till Gasten. En match som har avspark klockan 14:00.