Seger i träningslägrets sista match

16 februari, 2019 |

Det blev seger för Kalmar FF i dagens match mot Dynamo Brest med 2-0 (2-0). Målskyttar för dagen var Rasmus Elm och Nils Fröling.

Rasmus Elm såg till att ge Kalmar FF en drömstart på dagens match när han knorrade in en frispark utanför straffområdet efter åtta minuters spel. Målet var Kalmar FF:s tredje mål under träningslägret som kommit från fasta situationer.

Efter målet tar Dinamo Brest över en del av bollinnehavet och får styra spelet. Kalmar FF stod dock emot väldigt bra med sin defensiv och släppte överlag till väldigt få målchanser mot eget mål.

Överlag påminde matchen mycket om den senaste tillställningen mot Zorya Lugansk ur det avseendet att det blev en hel del gula kort med stundtals fult spel. Bland annat KFF:s nyförvärv Henrik Löfkvist fick sig en tuff smäll under den första halvleken när han fick en ful eftersläng i samband med en duell på mittplan.

I den 42:a matchminuten var det dags igen. Papa Diouf skickade fram en passning till Nils Fröling som enkelt kunde rulla in 2-0 mellan benen på målvakten i Dynamo Brest. Målet var den unge talangens första mål för året och ett skönt besked i hans comeback efter att ha stått över de två första matcherna på träningslägret.

Sammanfattningsvis från dagens match visar man upp ett väldigt starkt försvarsspel och tar även steg framåt i omställningsspelet där det fanns en hel del lägen för att kunna öka på sin ledning ytterligare. Segern innebär att Kalmar FF kan summera årets träningsläger med två segrar och en oavgjord.

I natt flyger laget hem till Kalmar och startar sedan upp träningen på Gasten igen under fredagen kl.11.00.

Mål
1-0: Rasmus Elm (8´)
2-0 Nils Fröling (42´)

Varningar
Fidan Aliti, Viktor Elm, Måns Söderqvist, Romario

Kalmar FF:s startelva (3-5-2):
Lucas Hägg-Johansson- Henrik Löfkvist, Viktor Elm, Fidan Aliti-Piotr Johansson, Isak Magnusson, Rasmus Elm, Romario, Viktor Agardius- Nils Fröling, Papa Diouf

Bänk:
Hampus Strömgren, Emin Nouri, Johan Stenmark, Malte Persson, Chima Akas, Adam Hellborg, Herman Hallberg, Mahmoud Eid, Adrian Edqvist, Måns Söderqvist

Byten
45 min: Henrik Löfkvist ut, Emin Nouri in
45 min: Isak Magnusson ut, Mahmoud Eid in
45 min: Nils Fröling ut, Måns Söderqvist in
61 min: Rasmus Elm ut, Herman Hallberg in
61 min: Papa Diouf ut, Alexander Ahl Holmström in
61 min: Viktor Agardius ut, Chima Akas in
72 min: Viktor Elm ut, Johan Stenmark in
87 min: Romario ut, Adrian Edqvist in