Seger mot AC Horsens

9 februari, 2024 | Nyhet

AC Horsens stod för motståndet i dagens träningsmatch som spelades på Klostergårdens IP i Lund. Danska klubben, med tidigare KFF-spelaren Anton Ekeroth i truppen, placerar sig i dagsläget på en sjundeplats i andradivisionen efter arton spelade omgångar.

Kalmar FF startade den första halvleken bäst och hade en stor del av bollinnehavet. Men det var AC Horsens som skapade matchens första målchans när man vann boll högt upp i banan och nådde fram till Jakob Ankersen framför mål. Istället för mål till gästerna den gången kunde Kalmar FF ta ledningen med 1-0 några minuter senare. David Olafsson tog sig loss på vänsterkanten och skickade in bollen till Simon Skrabb som snyggt skarvade bollen i mål.

Med kvarten spelad av den andra halvleken var det sedan nära en kvittering för gästerna. Alagie Saines slog ett inlägg från högerkanten som hittade fram till Julius Madsen, vars avslut gick tätt utanför Samuel Brolins vänstra stolpe.

I den 83:e matchminuten kunde sedan Jacob Trenskow punktera matchen, mot sin tidigare klubb, genom att sätta 2-0 efter ett fint väggspel med Kevin Jensen vid straffområdesgränsen.

Härnäst för Kalmar FF:s del väntar gruppspelsmatch mot Gefle IF i Svenska cupen. Den matchen spelas nästa söndag kl.15.00 på Gasten IP.

Startelva
Samuel Brolin, Arash Motaraghebjafarpour, Rasmus Sjöstedt (ut 61 min), Lars Saetra (ut 75 min), David Olafsson, Robert Gojani (ut 75 min), Romario, Melker Hallberg (ut 83 min), Kevin Jensen (ut 83 min), Jacob Trenskow, Simon Skrabb (ut 61 min)

Ersättare
Axel Lindahl (in 61 min), Rony Jansson (in 61 min), Wilmer Andersson (in 75 min), Vince Osuji (in 75 min), William Andersson (in 83 min), Leon Isa (in 83 min), Jakob Kindberg, Arvin Davoudi-Kia

Kalmar FF- AC Horsens 2-0 (1-0)
Målskyttar för Kalmar FF: Jacob Trenskow och Simon Skrabb.

Annons