Seger mot AIK

12 maj, 2013 |

Jonathan Rings debutmål sänkte AIK

Det var en riktigt trevlig första halvlek de 6976 åskådarna på Guldfågeln arena i eftermiddag när Kalmar FF tog emot AIK.

Kalmar FF inledde bäst och hade mest boll och skapade de bästa chanserna. jonathan Ring var först ut när han i den åttonde minuten tog sig genom AIK:s mittförsvar och tryckte till bollen med vänstern men Stamatopoulos i AIK-målet räddade.

Tio minuter senare kom dock revanschen. Måns Södetqvist dröjde sig kvar högt upp och när AIK:s Helgi Danielsson skulle spela hem bollen snodde Måns åt sig den och lade elegant in bollen mellan benen på Stamatopoulos.

Efter målet tog AIK över bollinnehavet men närmare än en bra frispark som Etrit räddade snyggt kom man inte under första halvlek.

Andra halvlek bjöd inte på sämre fotbollsgodis. Kalmar FF fortsatte att spela ut och AIK hade förtvivlat svårt att komma till skott.

När 10 minuter var spelade av andra så presenterade sig Jonathan Ring ordentligt för kalmarpubliken. Med sitt första allsvenska mål ökade Jonathan på ledningen till 2-0. Det var Måns Söderqvist som uppfattade Jonathans position och snabbt skickade upp bollen vilket gav Jonathan ett perfekt läge som han förvaltade genom att rulla in bollen under Stamatopoulos.

AIK hade en fin chans i den 66:e spelminuten men Helgi Danielssons lyft tog i stolpen bakom Etrit. Med tre minuter kvar av matchen reducerade AIK genom Atakora men närmre än så kom man inte.

Årets första trepoängare hemma på Guldfågeln Arena är därmed säkrad. Härnäst vänta ett Smålandsderby när Öster gästar oss den 23 maj. Till den matchen börjar det redan bli ont om biljetter så vänta inte för länge med att försäkra dig om att få uppleva det på plats.

Matchfakta från dagens match hittar du här.