Seger mot Assyriska

27 februari, 2016 |

Kalmar FF vann dagens match i Svenska Cupen mot Assyriska med 3-1 efter mål av Tobias Eriksson, Viktor Agardius och Marcus Antonsson

Kalmar FF kunde ta ledningen i den 16:e minuten efter att Jonathan Ring slagit en hörna som sedan Viktor Agardius nickskarvart till Tobias Eriksson som enkelt kunde nicka in ledningsmålet vid bortre stolpe.

Efter ledningsmålet skapade KFF flera bra möjligheter men saknade den sista udden på sina avslut. Men i första halvlekens sista minut fick Viktor Agardius ett skottläge strax utanför straffområdet och med ett elegant och distinkt skott kunde han göra sitt första mål i KFF-tröjan fram till 2-0.

I den andra halvleken kontrollerade KFF matchen. Marcus Antonsson kostade på sig att missa en straff innan han i den 82:a minuten blev helt fri med Assyriska målvakt, snyggt framspelad av Svante Ingelsson, kunde punktera matchen till 3-0.

Assyriska grusade dock Lucas Hägg Johanssons möjligheter till att hålla nollan när de i matchens sista minut reducerade till 1-3 efter att KFF slarvat och tappat bollen på mittplan.

Nu väntar en helt avgörande gruppfinal om en vecka när Kalmar FF åker till Borås Arena för att möta IF Elfsborg den 5/3 kl. 16.00