Seger mot Berga

24 januari, 2015 |

Kalmar FF vann första träningsmatchen med 2-0 (1-0)

Årets första träningsmatch är avklarad och Papa Diouf blev premiärmålskytt för KFF.

Det var i den 27:e spelminuten som Papa kom fri och ensam med Bergas målvakt gjorde han inget misstag. Resten av halvleken förblev mållös även om Pär Ericsson hade en boll i kassen men Pär var i offside-position.

Andra halvlek var knappt fyra minuter spelad innan Archford Gutu laddade ett skott, bollen tog i ribban och studsade i ryggen på en försvarande Bergaspelare och in i mål.

Peter Swärdh efter matchen
– Vi börjar med att titta på det positiva. Under första 30-35 minuterna fanns det en bra metod i vårt spel och vi hade ett bolltempo som gjorde att vi kunde ta oss förbi Berga i stort sett varje anfall. Vi saknade däremot kvalité i passnings och kombinationsspelet sen spelade vi för mycket på fötterna och hade dåligt timade löpningar samt att vi spelade med för små marginaler för att kunna bryta igenom och skapa några riktigt farliga målchanser.
Sen försämrades kvalitén under andra halvlek när vi spelade med lite större avstånd mellan lagdelarna och svarade för mer felpass och fler tekniska misstag.
Alla spelarna fick matchtid och vi höll Berga från att göra mål eller skapa några chanser, dom hade en frispark som Lucas fick sträcka ut på. Det var en match som gör att vi kom igång i alla fall och första halvlek fick vi se en intention av vad vi har jobbat med under större delen av träningsveckorna.