Seger mot BK Häcken

24 september, 2023 | Nyhet

Det blev seger i dagens match mot BK Häcken på Guldfågeln Arena med 1-0. Mål: Deniz Hümmet.

4569 åskådare hade tagit sig till Guldfågeln Arena denna söndagskväll där Kalmar FF tog emot ett guldjagande BK Häcken. Det blev en drömstart på matchen för hemmalaget när Johan Karlsson satte igång ett anfall på högerkanten. Simon Skrabb fick bollen i utkanten av straffområdet och serverade Deniz Hümmet med en perfekt passning. Anfallaren gjorde inga misstag och placerade in 1-0 för Kalmar FF efter tio minuters spel. Framspelningen från Simon Skrabb var hans åttonde för säsongen vilket placerar honom på en tredjeplats i allsvenskans assistliga. Gästerna försökte sedan jaga ett kvitteringsmål men en storspelande Ricardo Friedrich i Kalmar-målet såg till att andra raka segern, och andra raka nollan, var ett faktum.

Segern innebär att Kalmar FF klättrar upp på en sjätteplats i tabellen med 36 inspelade poäng. Härnäst väntar IFK Norrköping på Platinumcars Arena i en match som spelas nu på lördag kl.17.30.

Kalmar FF- BK Häcken 1-0
Avslut: 6-13
På mål: 4-7
Utanför: 1-6
Hörnor: 1-13
Gula kort: 1-3
Mål: Deniz Hümmet
Publik: 4579

Startelva: Friedrich, Karlsson, Sjöstedt, Sætra, Olafsson- Netabay (ut 77 min), Gojani (ut 89 min), Hallberg (ut 77 min), Trenskow (ut 69 min) , Hümmet, Skrabb

Ersättare: Motaraghebjafarpour (in 77 min), Romario (in 69 min), Lindahl (in 77 min), Jensen (in 89 min), Andersson, Ylätupa, Kindberg, Kia, Jansson

Annons