Seger mot BP!

27 augusti, 2023 | Nyhet

Det blev en drömstart för Kalmar FF denna söndagseftermiddag på Grimsta IP. Efter en pigg inledning kunde Deniz Hümmet sätta dit ledningsmålet redan efter sju minuters spel, på passning från Simon Skrabb. Halvtimmen senare var det dags igen när Simon Skrabb slog ett inlägg till Lars Sætra som nickade in 2-0-målet. Strax före halvtidsvilan kom även 3-0 genom Deniz Hümmet som gjorde sitt andra mål för dagen. Detta efter en drömträff utanför straffområdet som definitivt kan vara en kandidat till årets mål, när den allsvenska säsongen ska summeras i november.

Tio minuter in i den andra halvleken reducerade BP till 1-3 efter ett skott på volley innanför straffområdet från inhopparen Zeidane Inoussa. Med kvarten kvar pricksköt Samuel Leach Holm in 2-3 för hemmalaget vilket gjorde att det blev stor dramatik under slutminuterna på Grimsta IP. Men Kalmar FF kunde hålla undan och ta en viktig trepoängare. Resultatet innebär att man tar klivet upp på 30 poäng och en sjundeplats i den allsvenska tabellen.

Nästa match spelas nu på söndag då Kalmar FF tar emot Mjällby AIF på Guldfågeln Arena. Biljetter till den matchen köper du via denna länken.

IF Brommapojkarna- Kalmar FF 2-3 (0-3)
Mål: Hümmet (7´), Sætra (36´), Hümmet(42´), Inoussa (56´), Holm (74´)