Seger mot FC Polissya på Pinatar Arena!

2 februari, 2024 | Nyhet

Under fredagens träningsmatch nere i Pinatar blev det seger med 0-1 efter mål av Kevin Jensen, framspelad av Arash Jafarpour i den 11:e minuten.

I den 5:e minuten skapade hemmalaget för dagen Polissya matchens första chans men Arash Jafarpour fick ut bollen till en hörna. Hörnan rensades undan till en ny hörna som plockades ner av Samuel Brolin. Polissya fick även en frispark i den 10:e minuten som lyftes in i straffområdet men nicken gick över.

Kalmar FF tog ledningen i den 11:e minuten när David Olafsson lyfte in bollen i straffområdet mot Arash Jafarpour som nickade fram bollen till Kevin Jensen som nickade in 0-1.

Efter 21 minuters spel fick man en hörna som Melker Hallberg tog hand om, men Polissya kunde tillslut rensa undan bollen. I den 28:e minuten fick man ännu en hörna efter ett fint samarbete mellan David Olafsson och Kevin Jensen på vänsterkanten. Hörnan blev en kort variant där Jacob Trenskow spelade fram David Olafsson som inte fick ordning på avslutet.

I den 34:e minuten fick Polissya en frispark som lyftes in i straffområdet men Samuel Brolin plockade ner den bollen. Tre minuter senare var Kalmar FF nära att utöka ledningen till 0-2 efter ett väldigt fint anfall där man kombinerade sig fram centralt i planen men Melker Hallbergs mål blåstes av för offside.

Det bjöds på mycket fasta situationer för båda lagen i den första halvleken. Kalmar FF fick en frispark på offensiv planhalva i den 44:e minuten men Melker Hallbergs skott gick över.

På tilläggstid i den första halvleken skapade Polissya en chans efter missförstånd mellan Gojani och Olafsson men Samuel Brolin kunde plocka ner inlägget.

Kalmar FF började den andra halvleken likt den första med att pressa Polissya högt upp i planen och det var ett ställningskrig på mittfältet under de första minuterna. I den 49:e minuten skapar Polissya halvlekens första chans när man spelade ut bollen på sin högerkant och fick till ett inspel som rensades ut till en hörna som blev resultatlös.

Samuel Brolin plockade ner ett antal inlägg under matchen. Polissya skapade en hörna i den 53:e minuten men Samuel Brolin gjorde en fin räddning. I den 62:a minuten fick Polissya en hörna men Samuel Brolin plockade återigen ner bollen. Man skulle även skapa en chans i den 66:e minuten när Polissya spelade ut bollen på högerkanten och lyfte in bollen men inlägget tog i ribban. Hemmalaget skapade ytterligare en chans i den 77:e minuten men Samuel Brolin gjorde ytterligare en fin räddning på skottet utifrån.

Minuten efter tilldelades Polissya en straffspark efter att William Andersson dragit ner en Polissyaspelare i straffområdet. Man missade dock straffen som chippades över ribban.

I den 81:a minuten hade Arash Jafarpour chansen att göra 0-2 efter en kontring men avslutet gick i stolpen.

I den 90:e minuten hittade Polissya igenom Kalmar FFs mittfält och kunde avsluta utanför straffområdet men Samuel Brolin sträckte ut och gjorde en fin räddning. Han plockade även ner den efterföljande hörnan. I slutminuterna försökte Polissya sig på en forcering mot KFF-försvaret och man hittade ut på högerkanten i den 92:a minuten men Samuel Brolin räddade även den gången.

Kalmar FF skapade en sista chans i den 93:e minuten när Simon Skrabb fått bollen av inhoppande Arvid Davoudi-Kia, men skottet gick över.

Slutresultatet blev 0-1 till Kalmar FF som tog sin andra seger under denna försäsongen. Tack till alla rödvita som fanns på plats på Pinatar Arena för att stötta oss.

Nästa match spelas fredagen den 9 februari när vi möter AC Horsens på Klostergården IP i Lund klockan 15:00.