Seger mot Gefle i årets första tävlingsmatch

18 februari, 2024 | Nyhet

Kalmar FF’s första tävlingsmatch för året spelades under söndagen på Fjölebro IP. Det för dagen rödvita hemmalaget tog emot Gefle IF i första gruppspelsmatchen av Svenska cupen.

Kalmar matchade en stark startelva där vi bland annat fick se nyförvärvet Samuel Brolin göra tävlingsdebut för förening. Ett annat nyförvärv, Dino Islamovic, fick däremot starta på bänken och istället klev en formstark Kevin Jensen in på topp.

Matchen inleddes med ett böljande spel och halvchanser åt båda hållen. Men det dröjde inte länge för hemmalaget att spräcka målnollan. I matchminut 14 nickade nämligen Jacob Trenskow in ett välförtjänt ledningsmål. Efter ett fint inlägg från vänster nådde han högst på bollen och hemmaledningen var ett faktum.

Fortsättningen av första halvlek skulle gå i liknande mönster och KFF radade upp flera heta chanser. Matchens så långt enda målskytt Jacob Trenskow försökte överlista Gefles målvakt med ett lurigt skott från halva plan och David Olafsson hade också ett distansskott tätt utanför mål. Men närmast att utöka var lagkapten Simon Skrabb som satte ett hårt skott i ribban. Men utfallet blev endast applåder från läktaren.

KFF gick in i halvtid med ledning 1–0.

Det skulle inte dras ned på tempot i andra halvlek. För nästan direkt efter att domaren visslat igång matchens andra akt var det återigen dags för ett nickmål. I minut 48 piskades ännu ett inlägg in i Gefles straffområde, men den här gången var det Kevin Jensen som satte huvudet på bollen. Ribba in och publiken kunde konstatera att KFF gått upp i en tvåmålsledning.

Ett fortsatt bolltryggt KFF radade upp ett fåtal chanser där Kevin Jensen i 77:e minuten kom närmast. Efter ett inspel från vänster var han så när på att stöta in sitt andra mål för matchen, men bollen gick tätt utanför stolpen.

Det skulle däremot inte dröja länge innan en annan för dagen sylvass spelare skulle utöka KFF’s ledning. Efter en hård press snodde Jacob Trenskow åt sig bollen från en Gefleback och kunde skruva in bollen i mål. KFF gick därmed i den 81:a minuten upp i en betryggande 3–0-ledning, något som skulle visa sig räcka till tre poäng.

I matchens sista minut reducerade bortalaget och matchen slutade därmed 3–1. KFF startar tävlingsåret 2024 på bästa tänkbara sätt och toppar sin grupp.