Seger mot GIF Sundsvall

16 mars, 2019 | Okategoriserade

Det blev seger i dagens match mot GIF Sundsvall med 2-0 (1-0). Målen gjordes av Mahmoud Eid och Rasmus Elm.

Matchen startade tio minuter senare än utsatt tid efter att GIF Sundsvall kommit för sent till Skytteholms IP. Kalmar FF kom till spel utan Viktor Agardius som först var noterad i startelvan men fick lämna återbud sent efter att ha blivit sjuk.

Kalmar FF startade matchen bäst med en väldigt hög press på Sundsvalls planhalva och kunde vinna boll högt upp. Man hade även en stor del av bollinnehavet och dikterade matchen helt och hållet under den första kvarten.

Sundsvall började sedan äta sig in i matchen och tog över bollinnehavet utan att kunna skapa några farliga målchanser. På de offensiva försök man hade kunde Kalmar FF avvärja enkelt och såg ut att ha bra kontroll på matchbilden.

I den 18:e matchminuten kom en misstänkt straffsituation när Chima Akas slog ett inlägg från vänsterkanten där bollen stoppades av en Sundsvallsförsvarare med handen. Kalmar FF skrek på straff men ingen åtgärd från domaren.

Två minuter senare var det nära igen när Rasmus Elm uppfattade att Sundsvalls-keepern William Eskelinen stod för långt ut och testade på ett långskott. Bollen dock tätt över.

Efter en jämn första halvlek såg det ut som den skulle sluta mållöst. Men med tre minuter kvar slog Piotr Johansson ett inlägg mot boxen som förlängdes av Papa Diouf. På bortre stolpen dök Mahmoud Eid upp och kunde enkelt rulla in ledningsmålet.

Resultatet stod sig halvleken ut och Kalmar FF kunde gå till vila med ledning, 1-0. En välförtjänt ledning där båda lagen hade varsin bra halva av den första halvleken. Kalmar stod dock för de farligaste målchanserna och ledningen kändes klart rättvis, där Rasmus Elm och Piotr Johansson ständigt hotade Sundsvallsförsvaret med sina instick.

Andra halvlek var knappt två minuter gammal när nyinbytte Johan Stenmark kunde nicka in 2-0 mål på Rasmus Elms hörna. Domaren upptäckte dock något oschysst i samband med situationen och målet blev bortdömt.

Men i den 50:e matchminuten skulle ytterligare ett mål komma. Rasmus Elm fixade en frispark på offensiv planhalva som han tog hand om själv. Med en riktig drömträff satte han 2-0 bakom en chanslös William Eskelinen i Sundsvallsmålet. Målet var hans andra frisparksmål under försäsongen.

Efter målet fick vi se en stor dominans av bollinnehavet från GIF Sundsvall. Dock utan att lyckas skapa några farligare målchanser. Kalmar hade bra kontroll på matchbilden och kunde ganska bekvämt behålla sin ledning under den andra halvleken.

Segern innebär att Kalmar FF tog sin åttonde seger på elva spelade matcher under årets försäsong. Härnäst väntar Östers IF i ett laddat smålandsderby som spelas nästa lördag.

Mål1-0 Mahmoud Eid (42´)
2-0 Rasmus Elm (50´)
VarningarMahmoud Eid (30´)
Herman Hallberg (74´)

Startelvan mot GIF Sundsvall
Lucas Hägg-Johansson, Fidan Aliti- Viktor Elm- Henrik Löfkvist, Piotr Johansson, Romario, Herman Hallberg, Rasmus Elm, Chima Akas, Mahmoud Eid, Papa Diouf

Avbytare
Hampus Strömgren, Johan Stenmark, Adrian Edqvist, Chidiebere Nwakali, York Rafael, Alexander Ahl Holmström.

Byten
45 min: Viktor Elm ut, Johan Stenmark in
60 min: Mahmoud Eid ut, Chidiebere Nwakali in
81 min: Chima Akas ut, Adrian Edqvist ut
87 min: Rasmus Elm ut, York Rafael in