Seger mot HB Köge

27 januari, 2024 | Nyhet

I årets andra träningsmatch tog Kalmar FF emot det danska laget HB Köge på Malmö IP. Resultatet skrevs till 4-3 efter mål av Melker Hallberg, Simon Skrabb som blev tvåmålsskytt och Jacob Trenskow.

Matchens första chans gick till Jacob Trenskow som fick en fin passning i djupled av Romario, men avslutet gick rakt på målvakten.

Redan i matchens 3:e minut kom 0-1 till gästerna i efterspelet av en hörna som Saetra nickade bort men Sebastian Larsen kunde skicka in bollen med ett skott utanför straffområdet. Kalmar FF hade lite problem med att komma in i spelet under inledningen men hade en boll inne i den 6:e minuten när Romario sköt utifrån. Bollen styrdes i mål av Melker Hallberg som stod offside.

Efter 15 minuters spel började KFF hitta mer rätt i spelet och kom in i matchen och började kombinera sig in i straffområdet och skapa chanser. Man gjorde det genom bland annat Simon Skrabb som fick bollen i den 18:e minuten men målvakten gjorde en bra räddning.

När klockan passerat 20 minuters spel skulle det handla mer om Simon Skrabb som fick en fin passning bakom backlinjen av Lars Saetra men målvakten gjorde ännu en bra räddning. Bara några minuter senare skulle även Robert Gojani med lagkaptensbindeln i den första halvleken få en chans men sköt över. KFF var inne i en fin period och det skulle komma en kvittering till 1-1 när Melker Hallberg fick bollen utanför straffområdet i den 24:e minuten och sköt från distans via en Kögeförsvarare i mål.

Efter en halvtimmes spel slog Lars Saetra ytterligare en fin passning till Kevin Jensen på vänsterkanten som nickade ner till Simon Skrabb som avslutade utanför.

Simon Skrabb skulle tillslut få utdelning och gav KFF ledningen med 2-1 i den 33:e minuten efter passning från Kevin Jensen. Det skulle även komma ytterligare ett mål ifrån Simon Skrabbs vänsterfot när han i den 41:a minuten fick en passning från Jacob Trenskow och kunde utöka ledningen till 3-1.

Men ledningen varade bara några minuter när Marcus Gudmann sköt in 3-2 på en frispark som styrdes in av en KFF-försvarare och ställde Samuel Brolin i målet. Ställningen skrevs till 3-2 när lagen gick till halvtidsvila.

I halvtid gjorde Henrik Jensen en förutbestämd förändring när han gav Jakob Kindberg chansen i målet i den andra halvleken. Det blev en jämn inledning chansmässigt i den andra halvleken innan Köge började ta över bollinnehavet och kom runt på kanterna och spelade in i straffområdet. I den 68:e minuten utökade KFF sin ledning när Leon Isa fick bollen och passade till Jacob Trenskow som satte dit 4-2.

I den 81:a minuten kom en reducering till 4-3 för Köge efter slarv från KFF-försvaret. Gästerna försökte att trycka ner KFF utanför eget straffområde och få till en kvittering men kom aldrig igenom KFF-försvaret. Istället bjöds det på en kontring i den 89:e minuten när Jacob Trenskow drev upp bollen centralt och serverade Leon Isa som avslutade över. Matchens sista möjlighet fick Köge men avslutet gick utanför Kindbergs mål.

Kalmar FF tog därmed sin första seger under försäsongen 2024. Under lördagskvällen tar laget flyget ner till Spanien för ett träningsläger i Pinatar. Tack till alla rödvita supportrar som tog sig till Malmö IP för att stötta oss.

Kalmar FF – HB Köge 4-3

Mål: 3´ Larsen, 24´ Hallberg, 33´ Skrabb, 41´ Skrabb, 45´ Godman, 68´ Trenskow, 81´ Larsen.