Seger mot Helsingborgs IF!

11 maj, 2019 | Okategoriserade

I eftermiddag kom årets första hemmaseger på Guldfågeln Arena när Kalmar FF slog Helsingborgs IF med 1-0 (0-0). Målet kom i den 86:e matchminuten från lagkaptenen Viktor Elm! Segern innebär att Kalmar FF klättrar upp på en tillfällig åttondeplats i den allsvenska tabellen.

Den första halvleken bjöd på mycket kamp och båda lagen hade svårt att få till något spel under de första 45 minuterna. Det bjöds på farliga omställningslägen åt båda håll men i samtliga lägen rann det ut i sanden i den sista tredjedelen. Mittfältaren Mohammed Abubakari och anfallaren Rasmus Jönsson i bortalaget stod för kreativiteten och var nära vid flera tillfällen att skapa oreda framför hemmaförsvaret. Men 0-0 stod sig halvleken ut vilket kändes klart rättvist efter endast två skott på mål. Ett för vardera lag.

I den andra halvleken öppnades det upp klart mer och matchen bjöd på mer målchanser. Framförallt var det bortalaget Helsingborgs IF som var närmast att pricka in ledningsmålet. Först genom Andreas Landgren med ett bra skottläge. Sedan genom inhopparen Andri Bjarnasson som fick öppet mål men där KFF:s mittback Fidan Aliti kunde rensa undan. Men det gyllene läget skulle dyka upp för Kalmar FF till slut. I den 86:e matchminuten nickade Fidan Aliti ner bollen till Viktor Elm som kunde trycka dit 1-0 inför jublande supportrar på hemma stå.

Segern innebär att Kalmar FF klättrar upp på en tillfällig åttondeplats i tabellen. Den innebär också att föreningen tar ett kliv i den allsvenska maratontabellen från 14:e till 13:e plats och därmed har passerat Östers IF. Nästa match spelas mot BK Häcken på Bravida Arena, nu på onsdag.

Startelvan i dagens match
Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Fidan Aliti, Viktor Elm, Piotr Johansson, Romario, Rasmus Elm, Måns Söderqvist, Viktor Agardius, Maxwell, Moestafa El Kabir

Avbytare
Hampus Strömgren, Chima Akas, Mahmoud Eid, Papa Diouf, Nils Fröling, Herman Hallberg, Isak Magnusson

Byten
62 min: Maxwell ut, Papa Diouf in
63 min: Måns Söderqvist ut, Mahmoud Eid in
78 min: Moestafa El Kabir ut, Nils Fröling in