Seger mot IF Elfsborg!

17 september, 2023 | Nyhet

Det blev seger i dagens match mot IF Elfsborg på Borås Arena med 3-0. Mål: Nahom Netabay, Lars Sætra, självmål.

Cirka 10 000 åskådare hade tagit sig till Borås Arena denna söndag där Kalmar FF ställdes mot IF Elfsborg. Det var hemmalaget som tog initiativet från start och inledde matchen bäst med stor rörlighet och kreativitet. Men de riktigt farliga målchanserna uteblev. Efter kvarten spelad tog Kalmar FF över matchbilden mer och mer, vilket även gav utdelning i målprotokollet. Först kunde Nahom Netabay sätta dit ledningsmålet på en retur från Simon Skrabbs skott utanför straffområdet. Därefter nickade Lars Sætra in 2-0 efter en perfekt slagen hörna från Melker Hallberg. Sedan kom även 3-0 efter ett självmål på Johan Karlssons inlägg från högerkanten. Resultatet stod sig halvleken ut efter en riktigt fin prestation från samtliga rödvita spelare.

Henrik Jensen kom ut med samma manskap till den andra halvleken som startade matchen och visade fortsatt bra energi. Hemmalaget försökte sätta en hög press och väcka liv i matchen men med ett stort mod i spelet behöll Kalmar lugnet. Resultatet 3-0 stod sig halvleken ut och blev slutresultatet denna söndagskväll på Borås Arena. Ett stort tack till samtliga rödvita supportrar som visade ett fantastiskt stöd från bortasektionen matchen igenom.

Segern innebär att Kalmar FF klättrar upp på en sjundeplats i tabellen med 33 inspelade poäng. Härnäst väntar BK Häcken på Guldfågeln Arena i en match som spelas nu på söndag kl.17.30.

IF Elfsborg- Kalmar FF 0-3 (0-3)
Avslut: 14-13