Seger mot IFK Göteborg!

20 september, 2020 | Nyhet

Det blev seger i eftermiddagens match mot IFK Göteborg med 2-1. Stor matchvinnare för Kalmar FF, efter en stark laginsats, blev Isak Magnusson.

Kalmar FF kom till spel i kvällens match utan Viktor Elm, efter fjärde gula kortet senast mot IFK Norrköping. Johan Stenmark tog istället plats i startelvan där fem spelare är fostrade i Kalmar FF:s akademi.

Matchens första målchans kom efter sex minuters spel när Kalmar FF:s mittback Fidan Aliti fick bollen i kanten av offensivt straffområde. Från dålig vinkel fick han till ett hårt skott men Göteborgs målvakt Ioannis Anestis kunde boxa undan.

Tio minuter senare tog sig hemmalagets Tobias Sana runt på högerkanten och fick in bollen mot anfallaren Christian Kouakou vars avslut smet strax utanför Ole Söderbergs högra stolpe.

Strax innan halvtidsvilan kom äntligen utdelningen för Kalmar FF. Efter en hörna från Sebastian Ring nickades bollen in i eget mål från en Göteborgsspelare. 1-0 stod sig till halvtidsvilan i en halvlek där hemmalaget fick ha mycket boll mot ett Kalmar FF som ställde om snabbt.

Den andra halvleken fortsatte sedan i samma anda som under de inledande 45 minuterna. Det skulle även leda till en utökad ledning efter tjugo minuters spel för Kalmar FF. Isak Magnusson fick bollen vid mittplan och satte fart mot mål. I höjd med straffområdesgränsen fick han på ett bra avslut som letade sig in i vänstra hörnet, helt ottagbart för Göteborgs målvakt, och såg till att Kalmar FF kunde utöka till 2-0.

Spelarna fortsatte sedan att följa matchplanen och kämpade hårt för varandra under matchens avslutning. I den 93:e matchminuten kom ett reduceringsmål för IFK Göteborg genom Pontus Wernbloom men Kalmar FF kunde hålla ut och se till att tre viktiga poäng kom in på kontot.

Tack till alla supportrar som stöttat oss i samband med kvällens match!

Startelvan
Ole Söderberg, Sebastian Ring, Fidan Aliti, Johan Stenmark, Piotr Johansson, Isak Magnusson, Romario, Douglas Bergqvist, Erik Israelsson, Isak Jansson, Filip Sachpekidis

Ersättare
Tobias Andersson, Emin Nouri, York Rafael, Gbenga Arokoyo, Carl Gustafsson, Edvin Crona, Mayron George

Byten
78 min: Filip Sachpekidis ut, York Rafael in
78 min: Isak Magnusson ut, Edvin Crona in
85 min: Isak Jansson ut, Carl Gustafsson in