Seger mot IFK Värnamo

15 september, 2024 | Nyhet

Båda lagen kom till spel med något sämre form där Värnamo inte vunnit på åtta matcher, medan Kalmar saknat trepoängare i de sex senaste matcherna.

Mycket fokus inför matchen låg på föreningens mesta allsvenska spelare, Romario som fick ta emot hyllningar i form av ett mäktigt tifo från Sydostkurvan samtidigt som föreningen visade sin uppskattning genom blommor innan avspark.

Kalmar tar tag i taktpinnen i inledningen av matchen. Efter drygt två minuter ger Lars Saetra hemmalaget ledningen efter matchens första hörna.

Kalmar är det laget som har matchens bästa möjligheter. Robert Gojani skickar in en fin frispark som Max Svensson möter med pannan, men bollen går dock strax utanför. Gästernas får en möjlighet när Gustav Engvall när han försöker trä in en djupledspassning bakom Kalmars målvakt Samuel Brolin, men Vince Osuji räddar bollen precis innan stolpen.

Värnamo sticker emellan med en halvchans när Kalou nickar en boll som letar sig utanför stolpen efter drygt fyrtio spelade minuter, i en annars ganska chansfattig halvlek.

Kalmar gör ett byte inför den andra halvleken när Vince Osuji utgår till förmån för Rasmus Sjöstedt. I den andra halvleken får Kalmar inleda tillbakatryckta när Värnamo inleder i press. Gästerna får vi n fin möjlighet när Gustav Engvall kommer till avslut och efter att bollen farit likt ett flipperspel i Kalmars straffområde skickas bollen ut till en hörna för Värnamo.

Värnamo får en hörna efter tio minuter i den andra halvleken som Victor Larsson nickar in vid den främre stolpen och ändrar ställningen till 1-1.

Kalmar genomför två byten efter en timmes spel där Arash Motaragebjafarpor och Melker Hallberg kommer in istället för Lars Saetra och Rony Jansson.

Med tjugo minuter kvar kommer Max Svensson in i straffområdet och skickar in bollen i boxen där Dino Islamovic är sista spelare på och trycker in en retur från Jonathan Ring inför en kortsida som exploderar i glädje.

Max Svensson kliver av efter sitt fina förarbete och in kommer istället Abdussalam Magashy.

Att matchen var av derbykaraktär gick inte att ta miste på när lagen drabbar samman i en mindre konfrontation mellan ett flertal spelare där bland andra Jonathan Ring får ett gult kort. Med några minuter kvar får Jonathan Ring kliva av och Kevin Jensen får ett par minuters spel.

I ett skede när Värnamo försöker forcera in en kvittering slarvar man i eget straffområde och Magashy är inte sen på att utnyttja tillfället och sätta 3-1 för Kalmar FF.

Hemmalaget lyckas bevaka sin ledning i slutskedet av den andra halvleken och när domaren Tess Olofsson blåser av matchen står Kalmar FF som segrare och tar sin första seger sedan hemmamatchen mot Djurgården.

Kalmar FF vill tacka de drygt 4600 supportrarna som kom till Guldfågeln Arena denna söndagskvällen.

Kommande hemmamatch spelas mot AIK den 21/9 klockan 15.00.