Seger mot IK Sirius

9 mars, 2024 | Nyhet

I Henrik Jensens startelva till matchen fanns det en del förändringar. Samuel Brolin var tillbaka mellan stolparna efter sin sjukdom mot AIK, Melker Hallberg startade som mittback tillsammans med Rony Jansson och de båda nyförvärven Dino Islamovic och Abdussalam Magashy gjorde sin första match från start i den rödvita tröjan.

Efter 3 minuter spelade samarbetar Arash Jafarpour och Simon Skrabb fram matchens första hörna. Melker Hallberg och Robert Gojani körde en kort variant där den sistnämnde lyfte in bollen som nickades bort och Simon Skrabb avslutade utanför.

Under den första halvlekens första 10 minuter försökte båda lagen sätta sin prägel på matchen med sitt passningsspel och bytte även kontringsförsök mellan varandra. I den 14:e minuten lyfte Widgren in en frispark mot straffområdet som Rony Jansson nickade undan men Sirius kunde fortsätta att äga bollen och komma runt på kanterna. KFF fick jaga boll under en period innan Sirius skapade sin första hörna i matchen som gick ut till inkast och man kunde fortsätta sitt anfall mot KFF-målet. Sin andra hörna skapade man i den 17:e minuten som lyftes in i straffområdet men Samuel Brolin plockade ner bollen.

KFF hade svårt att etablera spelet på den offensiva planhalvan och tappade en del boll som ledde till ett par kontringar för Sirius. Men i den 23:e minuten skapade KFF en ny hörna som Melker Hallberg spelade kort till Kevin Jensen som lyfte in bollen som nickades ut till en ny hörna. Sirius kunde nicka undan även den hörnan. Minuten efter skapade KFF en tredje hörna som lyftes in mot Dino Islamovic som inte fick ordning på nicken, situationen avslutades med att Arash Jafarpour sköt utanför.

Båda lagen försvarade sig bra och tillät inte motståndaren skapa några chanser genom uppställt spel utan genom kontringar och fasta situationer.

I den 33:e minuten fick vi sett ett kontringsläge för KFF när Kevin Jensen hittade Dino Islamovic med en fin passning i djupled. Avslutet gick dock utanför. Dino Islamovic fick ett nytt läge i den 39:e minuten när han fick ett inlägg av Simon Skrabb men nicken gick till inspark för Sirius.

Bara några minuter senare skulle Sirius skapa en målchans genom en kontring efter ett bolltapp på mittplan men Rony Jansson räddade bollen till hörna.

I den 46:e minuten får KFF en straffspark efter att Simon Skrabb blivit nedgjord. Lagkaptenen tog själv hand om straffen och placerade in bollen i mål och gav KFF ledningen med 1-0. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-0 till Kalmar FF.

Henrik Jensen gjorde en förändring till den andra halvleken där Dino Islamovic gick ut och in kom Jacob Trenskow och tog plats till höger i anfallet. Han skapade tillsammans med Magashy halvlekens första chans men skotten gick utanför. KFF satte hög press på Sirius direkt och skapade en hörna som nickades undan.

Sirius första chans i den andra halvleken kom i den 53:e minuten när Sirius får in bollen i straffområdet och sånär får in bollen i mål men Axel Lindahl räddade på mållinjen. I den 61:a minuten skapade Sirius en hörna som lyftes in i strafformådet men avslutet gick över.

Därefter var det en period där lagen bytte bollinnehav med varandra innan KFF tog sig fram på högerkanten genom Axel Lindahl. Han spelade in bollen mot Kevin Jensen i den bortre delen av straffområdet men avslutet lämnade mer att önska.

Tidigare under den andra halvleken fick vi se ett samarbete mellan Jacob Trenskow och Magashy. I den 70:e minuten var det Magashys tur att servera Trenskow med en fin passning i djupled men han fick inte ordning på avslutet.

Det blev inga fler mål i matchen och Kalmar FF vann med 1-0 mot IK Sirius efter mål av Simon Skrabb. Är det någon som kommer att minnas matchen extra mycket så är det Neo Ehrnborg Kallmeby som fick göra A-lagsdebut när han byttes in i den andra halvleken, stort grattis Neo.

Nästa match spelas på Ekerum den 23/3 mot Östers IF. Tack till alla rödvita supportrar som fanns på plats i Norrköping för att stötta oss.