Seger mot Jönköpings Södra!

1 mars, 2020 | Nyhet

Eftermiddagens match mot Jönköpings Södra slutade 5-0 till Kalmar FF efter 4-0 i halvtid. Isak Jansson och Nils Fröling stod för två mål var innan Viktor Elm avslutade målfesten med ett nickmål på hörna. Mer information om matchen kommer under kvällen.

Det var dags för omgång två i Svenska Cupens gruppspel där Jönköpings Södra var på besök på ett, som vanligt, blåsigt Gasten IP. Kalmar FF tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen och satte 1-0 redan efter tre minuters spel. Filip Sachpekidis nickade i ribban och Nils Fröling höll sig framme på returen och kunde skicka in ledningsmålet. Efter målet fortsatte spelarna visa fin energi och tio minuter senare var det dags för 2-0. Filip Sachpekidis ryckte sig loss på vänsterkanten och spelade fram Isak Jansson som rullade in sitt första mål för dagen. En härlig start på matchen för Kalmar FF och det fanns inga tendenser som visade att man skulle slå av på takten.

Kvarten senare får Svante Ingelsson bollen på mittplan och slår en delikat boll i djupled till Isak Jansson som i höjd med straffområdeslinjen lobbar över målvakten och gör sitt andra mål för dagen. Innan första halvlekens slut skulle vi även få se 4-0 och det var inte vilket mål som helst. Nils Fröling startar en löpning med boll från egen planhalva och driver förbi två Jönköpingsspelare innan han snyggt placerar in bollen vid sidan av målvakten. Ett drömmål från Nisse och hans andra mål för dagen!

Med tio minuter kvar att spela slår Sebastian Ring en hörna från vänster där lagkaptenen Viktor Elm når högst och knoppar in slutresultatet 5-0. Resultatet innebär tre nya poäng för Kalmar FF i Svenska Cupens gruppspel och nu väntar en avgörande match mot AIK på Skytteholms IP nästa måndag.

Ett stort tack till alla er som tog sig till Gasten IP idag för att heja fram Kalmar FF! Ert stöd betyder otroligt mycket för föreningen.

Startelvan
Lucas Hägg-Johansson, Fidan Aliti, Henrik Löfkvist, Viktor Elm, Piotr Johansson, Romario, Svante Ingelsson, Sebastian Ring, Nils Fröling, Filip Sachpekidis, Isak Jansson

Avbytare
Emin Nouri, Tobias Andersson, Edvin Crona, York Rafael, Alexander Ahl-Holmström, Johan Arvidsson, Gbenga Arokoyo, Rafinha

Byten
80 min: York Rafael, Edvin Crona, Alexander Ahl-Holmström in