Seger mot Kolding på Ekerum

30 juni, 2024 | Nyhet

I den andra och sista matchen för Kalmar FF i Ekerum Summer Camp ställdes man mot Kolding IF från Danmark i en match som spelades 2×35 minuter. Det blev tillslut en seger med 1-0 efter mål av Saku Ylätupa.

Stefan Larsson formerade startelvan med spelare som inte startade matchen mot BK Häcken i fredags förutom Lars Saetra.

Ekerum mötte spelarna med blöta förutsättningar där planen var svårspelad och bollen hade en tendens att fastna i vattenpölar vilket vållade problem för båda lagens spel. Det var gästerna från Danmark som började bäst och pressa hemmaspelarna till en början och KFF hade problem att komma ur deras press.
I den 8:e minuten började gästerna att skapa ett litet tryck mot KFF-försvaret men skottet gick över den gången. Det var dags igen i den 10:e minuten när man hittade igenom med en passning i djupled men Kindberg kom ut bra och avvärjde situationen.  Minuten efter fortsatte gästerna att ha bollen men KFF visade upp ett bra försvarsspel.

Det skulle bli måljubel för de rödvita i den 14:e minuten efter ett fint anfall från KFF. Kevin Jensen fick bollen på vänsterkanten och spelade in bollen mot straffområdet som Leon Isa hoppade över så att den nådde fram till Saku Ylätupa som fintade bort sin försvarare och kunde enkelt placera in bollen till 1-0 för KFF.

Gästerna skulle skapa en chans i den 17:e minuten när man kom runt på vänsterkanten och kom in i straffområdet men avslutet gick utanför. Minuterna efter var det en jämn tillställning, båda lagen försökte komma till anfall med sitt bollinnehav men planens skick gjorde att motståndarna kunde ta tillbaka bollen.
Med några minuter kvar av den första halvleken fick Kolding en frispark på offensiv planhalva som man lyfte in i straffområdet men gick tillslut ut till inspark för Jakob Kindberg. Domaren blåste av den första halvleken med KFF-ledning med 1-0.

I den andra halvleken skapade gästerna en hörna som Jakob Kindberg boxade ut. Kolding skapade ett omställningsläge några minuter senare men Rasmus Sjöstedt var stark i den situationen.
I den 45:e minuten fick Kolding en hörna som lyftes in i straffområdet men KFF-försvaret fick tag i andrabollen. I den 49:e minuten fick Rasmus Sjöstedt avstyra ett omställningsläge för Kolding ytterligare en gång. Kolding skapade två hörnor i den 51:a minuten men KFF-försvaret hade bra koll på dem och kunde försvara sig bra.

I den andra halvleken gjorde båda lagen ett antal byten för att lufta många spelare. Vince Osuji som bytte av Lars Saetra visade prov på en styrka i duellspelet där han vann tillbaka bollen när Kolding ställde om snabbt.

Domaren blåste av matchen på Ekerum Park och Kalmar FF vann med 1-0 mot Kolding IF efter mål av Saku Ylätupa i den första halvleken. Nu väntar omstarten av Allsvenskan den 7 juli borta mot AIK på Friends Arena. Kalmar FF Supporterunion anordnar resa dit och du hittar all information på kffsu.se. Vi vill rikta ett stort tack till alla rödvita supportrar som varit på plats på Ekerum under helgen.

Startelvan för Kalmar FFKindbergJafarpour – Saetra (ut 53) – Sjöstedt (ut 64) – AnderssonMagashy – Andersson – Kujundzic (ut 53)Ylätupa (ut 53) – Isa (ut 53) – Jensen (ut 64)

Byten:Osuji (in 53)Gersbach (in 53)Råvik (in 64)Ring (in 53)Trenskow (in 53)Braun (in 64)

Text: Christoffer Karlström