Seger mot Malmö FF

8 oktober, 2023 | Matchrapport

Efter ett avgörande från Simon Skrabb i den 95:e (!) matchminuten tog Kalmar FF hem alla tre poängen i dagens match mot Malmö FF.

10521 personer hade tagit sig till Guldfågeln Arena denna söndagseftermiddag. Gästerna från Malmö skapade matchens första målchans redan efter tre minuters spel. Offensive mittfältaren Sebastian Nanasi, som var utlånad till Kalmar FF ifjol, fick till ett bra avslut från en svår position där Ricardo Friedrich stod för en bra räddning och styrde ut skottet till en hörna.

Efter 20 minuter spelade var Kalmar FF nära ett ledningsmål när vänsterbacken David Olafsson nådde högst efter en hörna men nickade strax utanför.

Resultatet 0-0 stod sig halvleken ut vilket även speglade matchbilden under de första 45 minuterna.

I den andra halvleken fick sedan KFF-anfallaren Deniz Hümmet ett gyllene läge efter en fin passning från David Olafsson. Efter en fin mottagning vände han bort MFF-backen Derek Cornelius och kom helt fri. Men målvakten Johan Dahlin stod för en bra räddning och såg till att matchen fortfarande stod 0-0.

Under denna perioden i matchen stod Malmö FF för en större del av bollinnehavet medan Kalmar FF var farliga och skapade målchanser i omställningsspelet.

I den 95:e matchminuten kom sedan ett avgörande inför ett kokande Guldfågeln Arena med 10 521 på läktarna. Deniz Hümmet klackade fram bollen till Simon Skrabb som fick på ett kanonskott som letade sig in i det vänstra krysset.

Segern innebär att Kalmar FF tar sig upp på en sjätteplats i den allsvenska tabellen med fyra omgångar kvar att spela.

Ett stort tack till all publik som besökte Guldfågeln Arena idag. Vi vill även rikta ett stort tack till de 1500 barn, ungdomar och ungdomsledare som besökte oss från våra fyra samarbetsföreningar (IFK Berga, Hossmo BK, Lindsdals IF, Kalmar Södra IF).

Startelvan: Friedrich, Olafsson, Sjöstedt, Saetra, Karlsson (ut 87 min), Netabay, Gojani, Romario (ut 82 min), Trenskow (ut 66 min) Hümmet, Skrabb

Ersättare: Kindberg, Lindahl, Hallberg (in 82 min), Jensen, Shamoun (in 66 min), Andersson, Ylätupa, Jansson, Jafarpour (in 87 min)