Seger mot MFF

12 juni, 2021 | Nyhet

Det blev seger i eftermiddagens träningsmatch mot Malmö FF med 1-0 på Heleneholms IP. Segerskytt blev Noah Shamoun som stod för segermålet i den 67:e matchminuten.

KFF:s assisterande tränare Stefan Larsson efter matchen
– Överlag är vi väldigt nöjda med dagens prestation. Det var en match med två olika ansikten i första och andra halvlek. Spelarna uppträder och agerar på ett mycket bra sätt över 90 minuter. I första halvlek är vi nöjda med vissa delar. I andra halvlek ändras matchbilden där jag tycker vi dominerar. Malmö sticker upp någon gång men annars har vi full kontroll på händelserna. Vi visar att vi är jäkligt jobbiga att möta.

Ni stannar i Malmö för ett mindre träningsläger tills på tisdag. Var kommer ert huvudfokus ligga under dessa dagar?
– Vi vill komma tillbaka till där vi avslutade innan uppehållet mot Hammarby i andra halvlek. Idag visar vi upp väldigt många bra saker. Även om det är en träningsmatch visar vi att vi vill tävla och det är en riktigt bra attityd från samtliga spelare. Det är viktiga träningsmatcher för oss att få innan Allsvenskan återstartar i juli. Nu blir det träningar här på plats i Malmö resterande dagar där vi får möjlighet att gnugga på vissa detaljer som vi vill ha på plats inför återstarten.

Lucas Andrén Michailidis, Anton Nyholm och Arton Podrimcaku fick chansen från U19 här idag. Vad säger du om deras insats?
-Mycket bra. Majoriteten av dem spelade första halvlek. De anpassar sig väldigt bra till vårt försvarsspel, som är viktigt för oss. De spelar högt upp i banan och sätter förstapressen på ett bra sätt. Vi kom lite fel i början av matchen men gick in och justerade. De tog fighten och det var roligt att se.

Malmö FF- Kalmar FF 0-1 (0-0)
Mål: Noah Shamoun (67 min)
Publik: 170

Startelvan i första halvlek
Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Henrik Löfkvist, Elias Olsson, Lukas Rhöse, Romario, Victor Backman, Isak Magnusson, Alex Mortensen, Arton Podrimcaku, Anton Nyholm

Startelvan i andra halvlek
Tobias Andersson, Lars Saetra, Johan Stenmark, Piotr Johansson, Sebastian Ring, Rasmus Sjöstedt, Oliver Berg, Romario, Jonathan Ring, Noah Shamoun, Nils Fröling

Byten
33 min: Romario ut, Lucas Andrén Michalidis in
58 min: Rasmus Sjöstedt ut, Filip Sachpekidis in
78 min: Romario ut, Lucas Andrén Michalidis in

Segerskytten på Heleneholms IP: Noah Shamoun!
Annons