Seger mot Trelleborgs FF!

3 mars, 2019 | Matchrapport

Det blev seger i eftermiddagens match mot Trelleborgs FF med 1-0 (0-0). Matchen såg länge ut att sluta oavgjort men i den 93:e matchminuten hittade Piotr Johansson in till Papa Diouf som nickade in segermålet för Kalmar FF.

Kalmar öppnade matchen starkt och Papa Diouf var nära att ge laget ledningen redan efter två minuters spel. Skottet dock tätt utanför.

Fyra minuter senare var det dags igen när Isak Magnusson kom in i straffområdet men hamnade för nära för att kunna lyfta bollen över en utrusande Trelleborgsmålvakt.

Halvleken fortsatte sedan i samma anda som den startade. Ett stort bollinnehav för Kalmar FF där man skapade en hel del målchanser. Men ett samlat och hårt jobbande Trelleborgsförsvar blockade en hel del avslutsförsök och gjorde det svårt för KFF.

Defensivt såg det dock väldigt tryggt ut där Trelleborg inte skapade en enda målchans under den första halvleken. Tränaren Magnus Pehrsson var nöjd efter första 45 minuterna men hade några synpunkter till förbättring inför den andra halvleken.

– Jag  tror vi hade sex avslut innanför straffområdet mot mål, i den första halvleken. Vi hade även några chanser till som blev blockade. I paus pratade vi om att bli lite snabbare i vårt beslutsfattande och fortsätta hitta de vägar vi hittade. Defensivt kände vi att vi gav dem lite för mycket tid. Där kunde vi klivit lite tidgare och haft ett tydligare presspel. Men sammantaget handlade det mer om att fortsätta mala på, ha tålamod och hålla tempot uppe, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Andra halvlek var knappt fyra minuter gammal när Isak Magnusson kom först in i en 50/50-duell och fick en riktigt tuff tackling från Trelleborgs Hugo Andersson. Domaren var säker på sin sak och tog direkt upp det röda kortet.

Kalmar FF fortsatte sedan med ett massivt spelövertag och kunde skapa en hel del målchanser utan att lyckas få dit den.

Det skulle dröja ända till den 93:e matchminuten innan avgörandet skulle komma. Piotr Johansson fick bollen på högerkanten och lyfte in bollen mot straffområdet. Där fanns Papa Diouf som snyggt kunde skarva in ledningsmålet för Kalmar FF. Målet var anfallarens fjärde under årets försäsong och han har verkligen prickat in formen inför hemmapremiären som är 28 dagar bort.KFF:s tränare Magnus Pehrsson var nöjd med lagets prestation efter matchen.
– Sammantaget en väl genomförd match från vår sida. Genomgående  under hela matchen är vi en nivå bättre. Det ska vi även vara när det är allsvenskan mot superettan. Men det var roligt att se att vi skapade fler målchanser idag än vad vi gjort i någon match tidigare under försäsongen. Det är klara målchanser vi skapar och det är inte godkänt att vi inte gör fler mål idag. Vår precision i avslutslägena var för svag för att man ska vara helt nöjd med denna matchen. Det negativa var väl i andra halvlek där vi har tryck med en man mer men blir lite för ”hattiga” i våra genombrott. Där kunde vi haft mer tålamod och flytta på dem mer istället för at sätta den avgörande passningen så tidigt. Men trots allt skönt att se att vi är ett väl fungerande lag och fortsätter ta steg framåt.

Dagens seger innebär att Kalmar FF är fortsatt obesegrade under 2019 och har vunnit sex matcher och spelat oavgjort två.

Mål
1-0, Papa Diouf (93´)

Utvisning
Hugo Andersson, Trelleborgs FF (49´)

Kalmar FF:s startelva (3-5-2):
Lucas Hägg-Johansson- Johan Stenmark, Viktor Elm, Fidan Aliti- Piotr Johansson, Herman Hallberg, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Viktor Agardius- Romario, Papa Diouf

Bänk:
Hampus Strömgren, Emin Nouri, Chima Akas, Adam Hellborg, Nils Fröling, York Rafael, Alexander Ahl Holmström, Adrian Edqvist.

Byten
66 min: Isak Magnusson ut, Nils Fröling in.
73 min: Henrik Löfkvist ut, Alexader Ahl Holmström in.
88 min: Johan Stenmark ut, Emin Nouri in.