Seger mot Vasalunds IF

18 april, 2015 |

Kalmar FF slog Vasalund i U19 Allsvenska Norra med 1-0 (0-0)

Vasalund hade börjat U19 Allsvenska Norra med en seger och en förlust och var det lag som började bäst på Skytteholms IP när Kalmar FF var på besök.

Kalmar FF slog Vasalund i U19 Allsvenska Norra med 1-0 (0-0)

Vasalund hade börjat U19 Allsvenska Norra med en seger och en förlust och var det lag som började bäst på Skytteholms IP när Kalmar FF var på besök.

Kalmar FF visade verkligen inte upp sig från sin bästa sida. Man spelade långsamt, man förflyttade sig långsamt och man gav ifrån sig initiativet. Och när väl initiativet var hos hemmalaget blev det en jobbig match för Kalmar FF.
– Första halvlek är vår sämsta för året. Jag vet inte om den långa bussresan hade en del i det, men vi såg väldigt, väldigt sega ut. Vi orkade inte spela så som vi brukar spela. Vi förlorade närkamper, vi gjorde tekniska misstag och vi fick våra motståndare att tycka att det är väldigt roligt att spela fotboll. Vi stod mest och tittade på, säger Henrik Rydström.

Det dröjde nästan 40 minuter innan Kalmar FF hade ett avslut mot mål och det var ett besviket lag som kom in till halvtidsvilan. Det här hade man inte räknat med. Och kanske var det just det som var problemet; att Kalmar FF hade underskattat Vasalund. Och inte kunde hantera att Vasalund spelade aggressivt och tufft.

Men Kalmar FF tog vara på halvtidsvilan, strukturerade om laget en smula och spelarna rannsakade sig själva.

I andra halvlek var det ett mer beslutsamt Kalmar FF som visade upp sig. Plötsligt vann man andrabollar inne på Vasalunds planhalva och plötsligt skapade man målchanser och Isak Magnusson var närmast, när han kom helt fri med Henrik Jansson i Vasalunds mål. Men Jansson räddade Magnussons avslut.

Målet skulle emellertid komma. Med åtta minuter kvar fick Kalmar FF frispark strax utanför Vasalunds straffområde. Istället för att lyfta in bollen i straffområdet överraskade KFF Vasalund med en variant. Bollen letade sig fram till Robin Clason, som satte bollen i öppet mål.
– Andra halvek är attitydsmässigt okej. Då var vi tajtare som lag, då vann vi fler dueller och då kunde vi skapa tillräckligt många lägen för att på något sätt kunna säga att vi vann rättvist. Men prestationsässigt var den här matchen inte riktigt vad vi hade förväntat oss, säger Henrik Rydström.

Annons