Seger mot Vorwärts Steyr

16 juni, 2022 | Nyhet

Kalmar FF besegrade Vorwärts Steyr, som till vardags spelar i den österrikiska andradivisionen, med 3-0 (1-0) i dagens träningsmatch från Bad Tatzmannsdorf i Österrike.

Leon Isa inledde målskyttet efter 35 minuters spel när han chippade bollen över målvakten efter en fin framspelning från Olle Samuelsson. Ett resultat som stod sig halvleken ut. Nahom Netabay spelade sedan fram Romario som ökade på ledningen till 2-0 i mitten av den andra halvleken. Nahom Netabay avslutade sedan målskyttet med fem minuter kvar, efter en framspelning från Simon Skrabb, då han chippade bollen över målvakten. Dagens träningsmatch avslutade även träningslägret i Österrike och under morgondagen väntar hemresa till Kalmar.

Stefan Larsson, assisterande tränare i Kalmar FF. Vad säger du om dagens prestation?
– Vi är nöjda med dagens insats. Det fanns en hel del bra saker som vi kan ta med oss. Vi fick se delar av de sakerna vi jobbat med under veckan vid ett flertal tillfällen, vilket var glädjande. Men det var också andra bitar där vi blev påminda om att vi behöver jobba vidare. Inga jättestora saker men det är små detaljer som vi behöver titta på.

Vi fick se en hel del byten idag. Var det enligt plan?
– Ja, det har varit väldigt varmt i veckan och även idag. Det tar mycket energi. Samtidigt var vi osäkra inför matchen hur många minuter några spelare hade i kroppen kopplat till deras historik. Vi fick se många olika uppställningar idag och det var helt enligt den plan som vi satt upp inför matchen.

Kalmar FF- Vorwärts Steyr 3-0 (1-0)
Mål: Romario, Leon Isa, Nahom Netabay

Startelvan
Jakob Kindberg, Johan Stenmark, Rasmus Sjöstedt, Lars Saetra, Axel Lindahl, Victor Backman, Olle Samuelsson, Elias Olsson, Kevin Jensen, Papa Diouf, Leon Isa

Ersättare
Rony Jansson, Simon Skrabb, Carl Gustafsson, Oliver Berg, Nahom Netabay, Rasmus Elm, Romario, Ricardo Friedrich

Annons