Seger och serieledning

2 augusti, 2009 |

Allsvenskans formstarkaste lag mot serieledarna IF Elfsborg. Det fanns förhoppningar om en bra match och publiken 7753, bästa siffran för säsongen, fick verkligen valuta för entrépengarna där Kalmar åter visade sig vara omöjliga att slå just nu på sin hemmaplan.

I den 35:e minuten tog man ledningen efter en språngnick av David Elm på Stefan Larssons fina inlägg. Elfsborg svarade dock upp snabbt och kvitteringen var ett faktum redan tre minuter senare.

I andra halvlek visade KFF sin styrka och med ett mål i den 61:a minuten signerat Rasmus Elm återtog man ledningen.

Pigga inhopparen Abiola Dauda fick sedan fastställa slutresultatet till 3-1 och med det gick Kalmar upp i serieledning.

Missa inte kvällens inslag i Webb-TV med bland annat hela presskonferensen som följde matchen och spelarintervjuer.