Seger på Behrn Arena!

18 april, 2021 | Nyhet

Eftermiddagens match skulle egentligen spelats på Stora Valla i Degerfors. Planen var dock ej tillräckligt bra och därför blev det istället spel på Behrn Arena i Örebro.

Det var Kalmar som inledde bäst och tog kommandot direkt i matchen. Efter fyra minuters spel fick vi se matchens första målchans. Oliver Berg avancerade in i straffområdet och spelade fram Filip Sachpekidis som avslutade från nära håll. Degerfors-målvakten Ismael Diawara kunde dock avvärja och täcka undan till hörna.

KFF fortsatte spela bra och en halvtimme senare var det dags för nästa målchans. Oliver Berg förlängde en passning vidare till Calle Gustafsson som volleysköt från nära håll men återigen en bra räddning från hemmalagets målvakt Diawara.

I den 40:e minuten skulle dock utdelningen komma för Kalmar FF:s del. Isak Magnusson avancerade in mot straffområdet och fälldes. Domaren pekade på straffpunkten och Oliver Berg gjorde inga misstag från elva meter. 1-0 till Kalmar som även stod sig halvleken ut.

Efter paus hade Kalmar, återigen, bra kontroll på händelserna och släppte inte till många målchanser bakåt. Med undantag i slutet av matchen där Degerfors fick en möjlighet till kvittering. Men Lucas Hägg-Johansson stod för en bra utrusning och såg till att alla tre poängen följde med hem till Kalmar.

Tack till alla som har stöttat oss hemifrån i samband med dagens match. Ni är alltid med oss!

Stort grattis även till Victor Backman som i eftermiddags fick göra sin allsvenska debut!

Degerfors- Kalmar FF 0-1 (0-1)
Målskytt: Oliver Berg