Seger på Finnvedsvallen

19 maj, 2024 | Nyhet

Kalmar FF gästade Finnvedsvallen för möte med hemmalaget IFK Värnamo under söndagseftermiddagen. På plats var 2400 åskådare.

I den 4:e minuten fick vi se ett fint samarbete mellan Abdussalam Magashy och Dino Islamovic i offensivt straffområde där avslutet från Islamovic gick ut till en hörna. På den efterföljande hörnan avslutade Romario centralt i straffområdet men Rasheed i hemmamålet kunde rädda enkelt. 

Rony Jansson fick chansen till höger i backlinjen och i den 12:e minuten visade han upp ett långt inkast när han kastade mot straffområdet. Dock hann Rasheed fånga upp bollen framför Lars Saetra. Hemmalaget skapade också en chans i samma minut när Kalu avslutade i straffområdet men Jakob Kindberg kunde rädda den gången. 

Även Jonathan Ring fick chansen i startelvan på Finnvedsvallen. I den 19:e minuten lyfte han in en hörna framför en välfylld rödvit bortasektion men hemmalaget kunde nicka bort bollen den gången, men vi skulle få se mer av Ring senare under matchen. 

IFK Värnamo skapade en chans i den 22:a minuten när Berg och Engvall kombinerade utanför KFF:s straffområde men bollen gick ut till inspark. Gästerna skapade en chans via en hörna i den 26:e minuten som nickades ut av KFF-försvaret men landade hos Agyei som avslutade men Lars Saetra nickade bort bollen på mållinjen. 

I den 30:e minuten tackade Jonathan Ring för förtroendet och fick på ett stenhårt skott utanför straffområdet som letade sig in i det högra krysset och betydde 0-1 till KFF. Abdussalam Magashy stod för assisten till målet. 

När klockan tickat fram 4 minuter var det dags för rödvitt jubel igen när Jafarpour drev upp bollen på vänsterkanten och slog en långboll till Jacob Trenskow som nickade ner till en påpasslig Simon Skrabb som hann före Rasheed och kunde peta in 0-2 för KFF. 

När domaren blåste av den första halvleken gick båda lagen till halvtidsvila med ställningen 0-2 till KFF. Henrik Jensen tvingades till ett byte i paus när Rasmus Sjöstedt fick kliva av och Melker Hallberg tog plats jämte Lars Saetra.

I den andra halvleken var det hemmalaget som skapade halvlekens första chans på en hörna men Jakob Kindberg räddade nere vid stolproten. KFFs första chans fick vi se i den 50:e minuten när KFF fick en kontring och det var Jacob Trenskow som drev fram bollen på högerkanten och vek inåt i planen men avslutet räddades av Rasheed. 

IFK Värnamo fick 2 frisparkar på offensiv planhalva med några minuters mellanrum efter 50 minuter spelade men Jakob Kindberg plockade ner den första och boxade ut den andra.  

Värnamos anfallare Zeljkovic byttes in i den andra halvleken. I den 63:e minuten tog han emot en lyftning i straffområdet men avslutet gick utanför stolpen. 

Efter en timme spelad av den andra halvleken var det hemmalaget som hade mest av bollinnehavet. Men när KFF fick tag i bollen skapade man chanser, Dino Islamovic fick en chans med en Värnamoförsvarare som ryggsäck men Rasheed räddade skottet. Inhoppande Alex Gersbach skickade in bollen mot Dino Islamovic i den 67:e minuten men nicken gick precis utanför stolpen.

Jacob Trenskow tog sig förbi en hemmaspelare centralt på mittfältet och drev fram bollen och hittade Dino Islamovic i den 83:e minuten men han var lite för het i löpningen och blåstes av för offside. Några minuter senare fick hemmalaget en hörna men KFF-försvaret nickade undan bollen. 

I den 88:e minuten kom Värnamo i en kontring och tog sig hela vägen in KFF:s straffområde men Jakob Kindberg tog hand om inspelet och manade på sina spelare. I den 90:e minuten tappade KFF bollen centralt och bjöd Värnamo på en chans men de rödvita redde ut situationen. Två minuter senare skapade Värnamo en chans igen men inspelet blev för högt. 

Det blev inga fler chanser eller mål i matchen och vi kunde konstatera att Kalmar FF tog en viktig trepoängare mot IFK Värnamo. Vi vill rikta ett stort tack till alla rödvita supportrar som fanns på plats på Finnvedsvallen under söndagen och fick fira med spelarna från bortasektionen. 

Nästa match för Kalmar FF spelas på Eleda Stadion på fredag den 24 maj klockan 19:00. Supporterunionen anordnar en resa dit, anmäl dig via kffsu.se och var med och färga bortasektionen röd och vit. 

Startelvan för Kalmar FF

Kindberg

Jansson (ut 60) – Saetra – Sjöstedt (ut 46) – Jafarpour

Magashy (ut 78) – Romario – Skrabb

Ring (ut 60) – Islamovic (ut 89) – Trenskow

Bänken

Brolin – Gersbach (in 60) – Hallberg (in 46) – Gojani (in 78) – Andersson – Jensen (in 60) – Isa (in 89)

Text: Christoffer Karlström

Annons