Seger på Friends Arena!

19 augusti, 2019 | Okategoriserade

Det blev seger för Kalmar FF i eftermiddagens match mot AIK på Friends Arena med 2-1. Alexander Jakobsen och Fidan Aliti segerskyttar.

Kalmar FF inledde matchen riktigt starkt på Friends Arena och fick en drömstart när Alexander Jakobsen placerade in 1-0 redan efter nio minuters spel. Anfallet byggdes upp av Nils Fröling som avancerade offensivt och slutligen spelade fram nyförvärvet till ledningsmålet.

Efter målet fortsatte Kalmar spela riktigt bra fotboll och hade mycket boll under de första 45 minuterna. Det andra nyförvärvet Geir Herrem, som anlände till Kalmar i fredags, var nära att utöka ledningen minuterna efteråt men nicken innanför straffområdet gick strax över.

AIK försökte skapa målchanser framåt men hade väldigt svårt att komma igenom ett starkt  och samlat Kalmar-försvar. Istället för kvittering var det Kalmar FF som kunde öka på ledningen ytterligare när Fidan Aliti i en tilltrasslad situation kunde öka på till 2-0, med en minut kvar av den första halvleken.

Till den andra halvleken kom sedan AIK ut som ett nytt lag och genomförde även två offensiva byten i paus. Redan efter sex minuters spel gav det resultat när Nabil Bahoui och Henok Goitom drev upp bollen på offensiv planhalva och serverade Elyounoussi som drev inåt i banan och satte dit reduceringen.

AIK fortsatte efter detta att trycka på för en kvittering men Kalmar FF kunde hålla emot och till slut vinna matchen, helt rättvist, med 2-1.

Ett stort tack till alla rödvita supportrar som tagit sig till Friends Arena i eftermiddags för att heja fram oss. Även ett stort grattis till Carl Gustafsson som fick göra sin allsvenska debut för Kalmar FF i den 68:e matchminuten när han byttes in istället för Rafinha.

Mer information om matchen kommer under kvällen.

Startelvan
Lucas Hägg-Johansson, Fidan Aliti, Viktor Elm, Henrik Löfkvist, Viktor Agardius, Romario, Rafinha, Alexander Jakobsen, Jesper Manns, Geir Herrem, Nils Fröling

Avbytare
Viktor Noring, Rasmus Elm, Måns Söderqvist, Filip Sachpekidis, York Rafael, Carl Gustafsson, Isak Magnusson

Byten
67 min: Jesper Manns ut, York Rafael in
68 min: Rafinha ut, Carl Gustafsson in
79 min: Geir Herrem ut, Rasmus Elm in