Seger på Friends Arena

30 november, 2020 | Nyhet

Första halvlek
En viktig match väntade i kvällens möte med AIK och det var ett aggressivt Kalmar FF vi fick se på Friends Arena. Men det var hemmalaget som skapade matchens första målchans efter sju minuters spel. Eric Kahl tog sig loss på vänsterkanten och slog ett inlägg mot Erik Ring som fick halvträff där Viktor Elm till slut kunde rensa undan till hörna.

Några minuter senare fick Isak Magnusson bollen centralt och gick på avslut strax utanför straffområdet. En AIK-försvarare kom emellan och rensade undan till hörna. Den efterföljande hörnan hamnade till slut hos Filip Sachpekidis vars avslut gick högt över.

Kalmar FF fortsatte att visa upp en fin kampvilja i den första halvleken i en match som bjöd på väldigt få målchanser och 0-0 kändes som ett rättvist resultat i paus.

Andra halvlek
De avslutande 45 minuterna inleddes i samma anda som den första halvleken. Första målchansen kom efter en kvarts spel där Mikael Lustig serverade Paulo Abraham vars nick gick tätt över ribban.

I den 63:e matchminuten gjorde sedan Kalmar FF sitt första byte där Geir André Herrem byttes ut mot Nils Fröling. Det var även han som skapade lagets första riktigt farliga målchans när hans avslut utanför straffområdet gick tätt över ribban.

I den 84:e matchminuten kom sedan matchavgörandet. Nyinbytte Adrian Edqvist fixade fram en hörna som togs om hand av Romario. Inspelet satt sedan perfekt på Erik Israelssons panna som innebar 1-0 på Friends Arena. Ett resultat som stod sig matchen ut och innebär en oerhört viktig trepoängare i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt. Nu återstår endast en omgång där Kalmar FF, nu på söndag, tar emot BK Häcken på Guldfågeln Arena.

AIK- Kalmar FF 0-1 (0-0)
Mål: Erik Israelsson (Romario) 84 min

Byten KFF
63 min: Geir André Herrem ut, Nils Fröling in
82 min: Isak Jansson ut, Adrian Edqvist in
82 min: Isak Magnusson ut, York Rafael in

Byten AIK
66 min: Bojan Radulovic ut, Kolbeinn Sigthorsson in
66 min: Erik Ring ut, Erick Otieno in
86 min: Enock Kofi Adu ut, Tom Strannegård in