Seger på Friends Arena

7 juli, 2024 | Nyhet

Kalmar FF besökte Friends Arena och mötet med AIK under söndagen. Det blev en seger med 1-2 där rödvita mål gjordes av Jacob Trenskow och Robert Gojani. 

AIK spelade igång den första halvleken. Matchens första chans gick till KFF genom Simon Skrabb som nådde högst på ett inlägg från Alex Gersbach men Nordfeldt i hemmalagets mål gjorde en bra räddning.
KFF fick två hörnor i den 10:e minuten som Jacob Trenskow skickade in i straffområdet men blev resultatlösa. Tre minuter senare spelade AIK sig ur KFFs press där bollen tillslut hamnade hos Celina som sköt på täckande Lars Saetra.

AIK skapade sin bästa chans i den 16:e minuten när man snodde åt sig bollen på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet men Samuel Brolin kunde rädda med en fin benparad.

Vince Osuji gjorde sin Allsvenska debut i den rödvita tröjan i matchen. I den 18:e minuten slog han en fin passning till Jonathan Ring i djupled men han avväpnades av AIK-försvaret. 

I den 22:a minuten fick KFF en hörna som Melker Hallberg lyfte in i straffområdet men AIK kunde nicka undan. Två minuter senare fick AIK en frispark på offensiv planhalva som Saletros lyfte in till Milosevic som nickade in i mål, men blåstes av för offside. KFF lyfte in en hörna genom Melker Hallberg i den 29:e minuten som nickades bort och AIK kunde kontra men Vince Osuji och Jonathan Ring visade prov på bra försvarsspel och tog tillbaka bollen.

I den 34:e minuten skulle de rödvita supportrarna på bortastå få jubla när Jacob Trenskow gav KFF ledningen med 0-1 genom en fin placerad boll i bortre burgaveln efter passning från Lars Saetra. 
Kalmar FF fick ytterligare en fin chans i den 39:e minuten när Jonathan Ring drev fram på vänsterkanten och spelade in bollen längs marken men Simon Skrabb nådde inte ända fram på den bollen. 
Minuten innan halvtidsvilan skickade AIK i bollen i straffområdet men Samuel Brolin kunde enkelt plocka ner bollen.

Den andra halvleken började med att AIK skapade en chans i straffområdet men KFF-försvaret kunde reda ut situationen tillslut. Minuten senare skapade man en chans på en frispark från Saletros men den gick ut till inspark. 

AIK började lyfta in bollar mot KFF:s straffområde men nickades oftast undan. I den 63:e minuten skulle kvitteringen komma efter ett bolltapp på mittplan av KFF och Pittas sköt in bollen i bortre hörnet bakom Samuel Brolin. Tre minuter senare fick AIK en frispark på offensiv planhalva som lyftes in mot straffområdet men bollen gick ut till hörna.

KFF fick en frispark i den 72:a minuten som Melker Hallberg lyfte in i straffområdet men Simon Skrabbs nick blockerades. Tre minuter senare fick de rödvita supportrarna på bortastå återigen jubla när Robert Gojani avslutade ett fint KFF-anfall med att skicka in bollen bakom Nordfeldt till 1-2. 

Samuel Brolin skulle få göra en fin räddning när AIK anföll i den 79:e minuten genom Thychosen som fick på ett tungt skott. Minuten senare fick KFF en frispark utanför straffområdet som Melker Hallberg sköt rakt i muren. 

AIK försökte skapa en kvittering men KFF-försvaret stod upp bra och hindrade hemmalaget från de riktigt farliga chanserna. KFF höll bollen på offensiv planhalva för att få tiden att gå. När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att Kalmar FF vinner återstarten av Allsvenskan mot AIK med 1-2. 
Vi vill rikta ett stort tack till alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss!
Nästa match för KFF spelas den 14 juli mot Brommapojkarna hemma på GFA. Den matchen börjar 16:30 och biljetter köper du som vanligt på kalmarff.se

Startelvan för Kalmar FF: BrolinHallberg – Saetra – Osuji (ut 68) – Gersbach Skrabb – Gojani – Magashy (ut 68) Ring – Islamovic (ut 88) – Trenskow (ut 85)

Bänken: Kindberg, Sjöstedt (in 68), Jafarpour, Andersson, Andersson, Romario (68), Jensen (in 85), Kujundzic, Ylätupa (in 88).

Text: Christoffer Karlström

Målskytten Jacob Trenskow jublar efter ledningsmålet på Friends Arena
18-årige Vince Osuji fick göra sin allsvenska debut och tog plats från start bredvid Lars Saetra i backlinjen.
Annons