Seger på Guldfågeln Arena

20 juli, 2024 | Nyhet

Under lördagen tog hemmalaget Kalmar FF emot gästande Djurgårdens IF. Matchen slutade med en seger med siffrorna 2-1.

Matchens första chans gick till gästerna som genom Vikheim fick iväg ett avslut till höger i straffområdet men Samuel Brolin kunde rädda den gången.

KFFs första chans kom i den 10:e minuten när man skapade en hörna. Bollen landade tillslut hos Johan Karlsson som sköt rakt på Nguen som kunde skapa ett friläge från halva planen. Samuel Brolin kom ut bra och tog hand om bollen där även Johan Karlsson visade prov på ett fint hemjobb.

Några minuter senare fick den före detta KFF-spelaren Deniz Hümmet på ett avslut som Samuel Brolin räddade. I den 18:e minuten vann KFF tillbaka bollen på egen planhalva och skapade ett fint anfall men Jonathan Ring fick inte ordning på nicken. I den 20:e minuten tvingades Simon Skrabb kliva av på grund av skada och Max Svensson byttes in i hans ställe.

I den 29:e minuten fick DIF en chans i efterspelet av en hörna men Samuel Brolin kunde enkelt plocka ner inlägget. Gästerna skulle få jubla i minuten efter att Gulliksen tagit sig in i straffområdet och lyft in bollen mot Fallenius som stod fri och kunde nicka in ledningsmålet.

På tilläggstid i den första halvleken fick DIF en chans i straffområdet men Fallenius fick inte ordning på avslutet. KFF skapade också en chans på tilläggstid när Johan Karlsson skickade in ett inlägg mot Dino Islamovic men Widell Zetterström nådde högst och plockade ner bollen. Djurgården fick en frispark utanför straffområdet som man lyfte in men Lars Saetra kunde slänga sig och blockera skottet.

De rödvita supportrarna skulle få jubla innan halvtid. Jonathan Ring hittade Jacob Trenskow i djupled som tog sig förbi sin försvarare och spelade in bollen till en inlöpande Dino Islamovic som stötte in kvitterigen till 1-1.

I den andra halvleken i minut 48 skapade Deniz Hümmet gästernas första chans men skottet gick utanför. I den 52:a minuten skapade KFF en hörna som DIF-försvaret nickade undan men bollen spelades in igen och hamnade hos Vince Osuji som nickade över. DIF skapade ett anfall minuten efter men Vikheims skott gick utanför.

Nyförvärvet Max Svensson fick bollen centralt i straffområdet efter ett fint förarbete av Jonathan Ring men skott blockerades till en hörna som Widell Zetterström räddade till en ny hörna i den 59:e minuten.
Kalmar FF skulle få måljubla i den 68:e minuten när Jonathan Ring skickade in bollen till 2-1 efter en fin passning av Jacob Trenskow. DIF försökte få ett tryck på KFF för att få till en kvittering, men KFF-försvaret stod emot på ett bra sätt.

Djurgårdens offensive spelare Gulliksen fick på ett bra skott i den 85:e minuten men Samuel Brolin kunde rädda. I den 91:a minuten skapade DIF tryck. Hümmet fick en chans centralt i straffområdet men Samuel Brolin gjorde en bra räddning. Därefter genom två hörnor där den ena nickades precis över.

I den 97:e minuten fick DIF en frispark på offensiv planhalva som Eriksson lyfte in men nickades undan. Romario rensade undan inlägget precis efter men DIF fortsatte att trycka på för en kvittering men KFF-försvaret stod upp bra.

Det blev inga fler mål eller chanser i matchen vilket betydde att Kalmar vann med 2-1 och tog tre blytunga poäng. Ett stort tack till alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss, vi gjorde det tillsammans.

Nästa match för Kalmar FF spelas på lördag den 27/7 på PlatinumCars Arena mot IFK Norrköping. Boka din plats i bussen hos KFFSU som anordnar resa dit. Mer info på kffsu.se.

Startelvan för Kalmar FF: Brolin Hallberg (ut 81) – Saetra – Osuji – Karlsson Gojani – Romario – Skrabb (ut 20)Ring (ut 88)- Islamovic – Trenskow (ut 88)

Bänken: Kindberg, Sjöstedt (in 81), Jensen (in 88), Inzoudine, Kujundzic, Ylätupa (in 88), Magashy, Jafarpour, Svensson (in 20)

Text: Christoffer Karlström