Seger på NP3 Arena!

20 april, 2019 | Okategoriserade

Äntligen kom första segern för Kalmar FF när man idag besegrade GIF Sundsvall med 2-1 på NP3 Arena. Målen prickades in i den första halvleken av Romario och Mahmoud Eid. 

Kalmar FF inledde matchen klart bäst och tog kommandot direkt. Efter 13 minuters spel testade Romario avslut en bit utanför straffområdet. Efter en touch på Tobias Eriksson i GIF Sundsvall kunde bollen leta sig in i bortre hörnet, helt otagbart för målvakten William Eskelinen. 1-0 efter kvarten spelad och ett hungrigt bortalag på NP3 Arena ville ha mer. 

– Fösta 30 minuterna spelar vi ut dem, har mycket boll och skapar mycket oreda i deras försvar. Det var skönt att få utdelning så tidigt, säger mittfältaren Mahmoud Eid. 

KFF:s tränare Magnus Pehrsson pratade inför matchen om att det fanns goda möjligheter att kunna dra nytta av sina styrkor på fasta situationer. Han anade inte då hur rätt han skulle få. I den 25:e matchminuten slog Rasmus Elm en hörna som Mahmoud Eid höll sig framme på och kunde utöka Kalmar FF:s ledning till 2-0. 

Efter målet föll Kalmar FF ner lite och Sundsvall kunde äta sig in i matchen när anfallaren Peter Wilson reducerade till 2-1 efter ett friläge, vilket stod sig halvleken ut. 

– De tar sig in i matchen en del efter målet samtidigt som vi blir lite passiva och låga. Vi tappade en del i vårt presspel och bjuder in dem. Samtidigt hade vi ledningen och det var fortfarande en bra känsla ute på planen bland oss spelare. 

I den andra halvleken kom Kalmar FF ut som ett nytt lag igen och visade att man vägrade åka hem från Sundsvall utan tre poäng. Sundsvall skapade knappt några farligheter under den andra halvleken samtidigt som Kalmar FF kunde spela med ett stort lugnt och även skapa en hel del farliga målchanser framåt. 

– Vi kände att det var dags för en trea och var rejält revanschsugna efter Hammarby och Norrköpingsmatchen där vi borde tagit tre poäng i någon av matcherna. Vi kom väldigt förberedda idag och visste exakt hur vi skulle agera beroende på vad som hände i matchen och vilka justeringar de gjorde. Det var väldigt tydligt och alla var bekväma i sina roller. Vi följer planen till punkt och pricka vilket gör att vi också får ett bra resultat. Första segern i årets allsvenska och det är en riktigt bra känsla. Nu blickar vi framåt mot nästa match. 

Vinsten innebär att Kalmar FF klättrar upp på en 8:e plats i den allsvenska tabellen. Redan nu på torsdag spelas nästa omgång när IFK Göteborg gästar Guldfågeln Arena kl.19.00. 

– Vi hoppas alla fans och supportrar kommer och stöttar oss på torsdag så ska vi jobba riktigt hårt för att ge publiken första hemmasegern, avslutar Mahmoud Eid. 

GIF Sundsvall- Kalmar FF 1-2 (1-2)
Målskyttar: Romario (13´) Eid (25´) Wilson (35´)
Publik: 4612

Startelvan
Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Viktor Elm, Fidan Aliti- Isak Magnusson, Romario, Rasmus Elm, Mahmoud Eid, Chima Akas- Nils Fröling, Papa Diouf

Avbytare
Hampus Strömgren, Måns Söderqvist, Moestafa El Kabir, Emin Nouri, York Rafael, Herman Hallberg, Maxwell

Byten
63 min: Nils Fröling ut, Moestafa El Kabir in
70 min: Mahmoud Eid ut, Herman Hallberg in
91 min: Isak Magnusson ut, Emin Nouri in

Annons