Seger på Stadsparksvallen

9 december, 2020 | Nyhet

Jönköpings Södra, inledde piggast i kvällens match på Stadsparksvallen och tog ledningen med 1-0 redan efter tre minuters spel. En hörna hittade fram till Kevin Rodeblad Lowe som nickade in ledningsmålet för hemmalaget. Några minuter senare var det nära att man ökade på ledningen ytterligare, efter ett distansskott från Fredrik Fendrich, där Lucas Hägg-Johansson fick sträcka ut rejält och tippa undan till en hörna.

Strax därefter kom sedan kvitteringen för Kalmar FF. Emin Nouri kom runt på högerkanten och slog in ett inlägg som styrdes in i mål av en spelare i hemmalaget.

Några minuter senare kom även ledningsmålet efter ett långt inkast från Isak Jansson. Bollen letade sig fram till Sebastian Ring som, med ett perfekt vristskott, sköt in ledningsmålet från straffområdesgränsen. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Inför den andra halvleken genomfördes två byten i Kalmar FF där Adrian Edqvist och Geir André Herrem fick komma in. Det var också den sistnämnda som i den 55:e matchminuten höll sig framme i straffområdet och placerade in slutresultatet, 3-1, för Kalmar FF.

Returmatchen spelas nu på söndag på Guldfågeln Arena kl.13.00.

Startelvan: Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Piotr Johansson, Viktor Elm, Erik Israelsson, Romario, Isak Magnusson, Sebastian Ring, Isak Jansson, Nils Fröling, Filip Sachpekidis

Ersättare: Tobias Andersson, Douglas Bergqvist, Geir André Herrem, Adrian Edqvist, Carl Gustafsson, Alexander Ahl-Holmström, Edvin Crona

Byten:
29 min: Emin Nouri ut, Douglas Bergqvist in
46 min: Isak Magnusson ut, Adrian Edqvist in
46 min: Filip Sachpekidis ut, Geir André Herrem in