Sent mål gav en poäng på Strandvallen

27 juli, 2020 | Nyhet

Kvällens match på Strandvallen slutade 2-2 (1-0) efter en stark upphämtning på slutet från Kalmar FF. Efter underläge, 2-0, krigade laget sig tillbaka och efter mål från Edvin Crona och Fidan Aliti såg man till att ta en poäng med sig hem till Kalmar.

Kalmar FF stod för en bra öppning på matchen på Strandvallen och hade bra kontroll på händelserna. Bara efter några minuters spel var Alexander Ahl-Holmström ytterst nära att sätta dit ledningsmålet när han snodde bollen från Mjällbys målvakt Marco Johansson. Istället för mål där kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 strax innan halvtid genom Moses Ogbu som placerade in bollen vid bortre stolpen.

Tjugo minuter in i andra halvlek kom sedan 2-0 till Mjällby efter ett inlägg från Mohanad Jeahze som nickades in av Jesper Gustavsson. Men Kalmar gav inte upp och fyra minuter därpå kom reduceringsmålet. Isak Jansson kom loss på vänsterkanten och hittade fram till Edvin Crona som fick sätta dit sitt första allsvenska mål!

På tilläggstid kom även kvitteringsmålet till slut. I den 93:e matchminuten kom ett långt inkast från Svante Ingelsson. Efter en rörig situation hittade bollen till slut fram till Isak Jansson, hans andra assist ikväll, som nickskarvade vidare till Fidan Aliti som kunde trycka in 2-2.

Nästa match spelas nu på söndag när Kalmar FF tar emot AIK på Guldfågeln Arena. Tack till alla Kalmar-supportar som stöttat oss i samband med kvällens match!